Focalprice iskustva

Pozdrav… evo saznao sam za jednu stranicu http://www.focalprice.com/ pa me zanima jel netko mozda naručivao?

ja sam davno gledala ovu stranicu, kinezi su čudo, jeftini su bas. drug mi je kupovao na http://www.everbuying.com/ isto kinezi, mislim da je na jednom od ova dva sajta frisiping al moras cekat oko 30-40 dana da ti stigne roba. kupio je neka dva elektronska uredjaja jednim je bio zadovoljan drugim nije.

jel trebao platiti carinu? i neke gluposti još? jer je elektronski uređaj?

Ja bas cesto narucujem sa kineskih stranica tipa ebay, focal price itd.

Iskustvo je sljedece:

  • roba stize od 11 do 45 dana
  • carinu za sada nikada nisam platio, ali nikada nisam ni narucio nesto preko 50eura
  • Dosta su korektni i ako je roba ostecena i ne dodje vate ti pare ili ti posalju novi proizvod

To je otprilike to, jedino sto nikada nisam narucivao elektroniku, telefone, tablete i ostalo pa ne znam kako to ide, kakav je kvalitet itd.

Ali npr. na ovoj stranici (pandawill.com) imaju telefoni Lenovo, sto je po meni bas poznata marka a nisu skupi telefoni :slight_smile:

Ja razmišljam uzet par mobitela i vidjet šta je to to… pa bi čak i ovdje prodavao ih…

ako ide narudžba preko 50 evra u bih plaćaš porez, ne znam kako je u drugim zemljama. nekad čak i za manje vrijednosti znaju naplatit carinu ako carinici otvore paket pa procijene da je vrijednost veca nego sto jeste, bar je tako kod nas. drug nije platio porez ali mu ni vrijednost nije prelazila 50 evra. cula sam da ako skontaju na carini da je u pitanju telefon da vazda platis porez, mada kaze drug da kinezi paket umotaju tako da čovjeku treba sat vremena da ga otpakuje. on je uzimao neki kao daljenski za sve el. uredjaje i neki kao dvd plajer, ali ne ide na dvd i cd nego spojis na njega usb i pustas film.

Sve što prelazi vrijednost od 50 KM trebao bi biti predmet carinjenja uvoza pošiljki u BiH. Carinska služba koja radi pri poštama u našim gradovima ima mogućnost, i u skladu sa analizom rizika, vrši detaljnu kontrolu određenih pošiljki. Nije 50 eura nego 50km za bih.

pandawill ti je skroz ok… ja sam naručivao od tamo 2 mobitela, i oba rade super… također ti mogu preporučiti banggood, gdje sam isto naručivao mobitele i isto nije bilo nikakvih problema :wink:

ako kupuješ elektroničku robu onda se plača pdv na tu robu u hrvatskoj u iznosu od 25 % :wink:

isto tako dobar ti je i banggood za mobitele. ako budeš kupovao mogu ti poslati 10$ kupon za kupovinu na banggoodu. meni u prosjeku roba s banggoodu stigne za 30 dana. inače pravila carine za Hrvatsku su da za pakete vrijednosti iznad 160kn plaćaš pdv 25% ako se radi o mobitelima npr… ako dolaze van EU-a. naravno katkad prođe bez plaćanja, katkad ne. :slight_smile: ovisi koliko imaš sreće.
uglavnom ako netko želi 10$ za banggood nek se javi na pm


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact