Fortumo... radi li netko sa tim

Posto sam nova na ovom forumu i malp sam citala ali nigdje bas nema konkretnih odgovora ili ja nisam pronasla. Dakle radi se o Fortumo servisu za Hrvatsku, citala sma da treba neka skripta koja se umetne da bi to uopce za Hrvatsku funkciniralo. E sad nisam se nikada bavila necim slicnim pa me sad zanima zna li to netko napraviti ili da mi bar objasni neki tutorijalom kao se to radi?
Ako e netko radio tamo dali je istina da se cea 2-3 mj na isplatu
Eto toliko za sada, ako sam otvorila istu temu zao mi je jer ne snalazim se bas ovdje hvala

Potreban ti je “SMS Read More” plugin ukoliko koristiš WP.
Za sve se obrati zero-tech.
Ja sam surađivao s njima i imam samo pohvale za njih.

Zahvaljujem prije svega na brzom odgovoru
Iskreno ja sam laik u tom svemu, nekuzi se bas previse u sve to, ali mogu nauciti. Neki bi rekli sta se petljas u nesto a nemas pojma.

A reci mi ti imas fortumo servis, isplati li se to?
Nebi nesto zeljela ulagati ako to ne slajaka bas
Hvala

Postavio sam plugin na jednu stranicu sa pričama, testirao i isključio dok ne dođe vrijeme za uporabu. Mogu reći da stvar radi super. Nije jednostavno za staviti u pogon (ne što se tiče plugina, nego Fortuma) pogotovo što se tiče HR ali na svu sreću zato imaš više nego odličan support autora navedenog plugina kojima se možeš obratiti za pomoć. Jedan od autora (ZeroTech) je član ovoga foruma.

Što se tiče pitanja da li se isplati. Sav trošak ti je jednokratna kupovina plugina. Drugih troškova nemaš tako da nemaš što izgubiti.

Ovako sam ja postavio mjesečnu naplatu čitanja priča za navedene države:

U zadnjem stupcu je prikazan postotak zarade.

1 Like

ok kontaktirat cu tog clana vjerujem da nije pretjerano skupo :frowning:

Plugin 11$.

1 Like

Super to nije puno, a postavljanjena fortumo?

Poslao sam ti poruku na PM.

Pozdrav
Ja sam nov u ovome, da li mi možete reći nešto više o zaradi sa SMS servisom? sta treba da se radi i kako?
Unapred hvala :slight_smile:

Good luck s tim i slicnim servisima :smiley: Barem za HR a i za druge zemlje je to preskupo, odnosno dobije se mali udio. Za HR ti je 47%, dakle neka SMS kosta 6 kuna, ti dobijes Van 2.82 kn. A ako si firma, na to platis jos i PDV 25%. Rađe uvedi naplatu kreditnim karticama, platis 5% provizije na transakciju i to je to.

pa iskreno 47 % nije malo, ja neznam zasto svi ocekuju neku veliku zaradu u kratom vremenu. ja bi prije rekla za nekoga tko se nekiuzi da je malo kompliicirano posto se treba ta skripta staviti. Ja to nisam znala pa sam lagano odustala. a sta kao fizicka osoba mozes imati karticno placanje necea?

Kako nije malo :slight_smile: ? Nesto prodajes karikiram za 10.000 kn, korisnik to plati 10.000 kn, a ti dobijes samo 4.700 kn, dok pruzatej usluge pobre veci dio od tebe, tocnije 5.300 kn. Jel sada jasnije? Ja osobno iz principa nebih placao tako veliku proviziju za išta. Nekakva provizija ili fiksna mjesecna naknada je uredu, ali toliki postotak, ne hvala :smiley:

Googlaj za 2CO, oni dopustaju i fizickim osobama da instaliraju uslugu karticnog procesuiranja i naplate…O domacim karticarima ako nemas udrugu, firmu, obert mozes zaboravit :slight_smile:

A sto mislite koliko provizije imate kod t-coma it1 i ostalih davatelja usluga sa posebnom tarifom.

Za t-com ne znam, no IT1 ima provizije ovisno o tarifi, na manje cijene SMS-ova uzimaju cca 51-52% provizije, no na one vece tarife SMS-a od 6kn pa na dalje njihova provizija je ispod 50%. S njima se potpisuje ugovor te se da pregovarati o uvjetima i proviziji na temelju prometa, sto je suprotnost od fortuma … oni imaju sve fiksno … i to ti je proces uzmi ili ostavi :smiley: Po nekakvoj logici t-com bi trebao biti jeftiniji buduci da postojeduje svoje platforme i svoju infrastrukturu dok IT1 i ostali imaju isto u najmu ili pod-najmu.