Fortumo skripta- pomoc

Pokusavam da namestim ovaj fortumo servis i nisam siguran da sve funkcionise kako treba. Pa ako moze pomoc od nekog ko je imao iskustva sa tim. Poslao sam podrsci mejl, al ne odgovaraju.
Znaci samo ono osnovno, korisnik salje poruku TXT Kod Username na neki broj. Meni stize informacija o uplati, dajem mu novčiće na sajtu na njegov username i to je to. Znam da to moze da se namesti da radi automatski, al to mi za sada ne treba.

Znaci izabrao sam API for Developers servis. Izabrao drzave i sve popunio. Nisam jos poslao zahtev za aktivaciju njima, dok se ne uverim da sve radi.

Onda ovde imaju 2 polja. U oba sam upisao istu adresu, tamo gde sam stavio skriptu.
sajt.com/folder/sms.php
pise tamo da je pozeljno da se stavi u neki levi folder zbog sigurnosti, kako drugi ne bi pristupali tom fajlu…
[ATTACH=CONFIG]2558[/ATTACH]

U tom sms.php fajlu samo izmenio replay poruku. Stavio gore za billing status = true. I ubacio svoj secret ID, i to je to.

Kad idem test, sve deluje ok.
[ATTACH=CONFIG]2559[/ATTACH]

Al kad otvorim tu adresu gde se nalazi skripta pise “Error: Unknown IP”
[ATTACH=CONFIG]2560[/ATTACH]

Je l’ tu treba da bude izvestaj o uplatama? Posto na njihovom sajtu u tabu “Transactions” nema nista…

Iako je ovo veoma stari post možda će ipak nekome koristiti moj odgovor.
U djelu gdje nije autoru jasno zašto dobije error “Error: Unknown IP” . U primjeru skripte postoje tri IP adrese koje predstavljaju IP adrese samoga Fortumo servisa. Ako zahtjev dođe sa bilo koje adrese smatrat će se neispravnim. U fazi testiranja možda nam je jednostavnije testirati samu skriptu direktnim pozivom. Tada nadodamo i vlastitu IP adresu koju trenutno imammo, pa nam onda skripta radi sve do trenutna kada nam ISP ne promjeni našu internet adresu. Nakon svih testiranja svoju IP adresu uklonimo.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact