Freelancanje za inozemnu tvrtku

Pozdrav ljudi, dobio sam upit jedne inozemne firme da povremeno freelancam za njih. Sad kako se radi o kapitalu iz inozemstva, od firme k meni i tak to bi trebao pomoći.

Ako netko ima iskustva sa time, dobivanje prihoda od inozemnih firmi a nalazi se na području Zagreba, rado bi htio sjest popit kavu sa tom osobom, naravno ja častim ipak zovem, pa da mi da par informacija kako to izvesti i tak to :slight_smile:

Hvala na svakoj pomoći, ako ima zainteresiranih javite se slobodno na pp.

P.s. naravno nemora biti kava :smiley:

Ovisi o kojim parama se radi, ako je ozbiljan novac i ako je to an duze staze otvori nesto za sebe pa dobijes jos i poticaje na samozaposljavanje ili ako si zaposlen onda nemoras placat tolike doprinose. Ovako ako u djepu budes nosio na poreznu ogulit ce te ko krumpira sa pilom za drva.

Mozes vidjeti tu na forumu su bili primjeri gdje je link nosio pare naprimjer 10 000 kuna pa je platio poreza 11 000 kuna, LOL

ma radi se tipa 50-150$ po projektiću, jedan mjesečno, možda više, možda manje, sve ovisi o “potrebi” “klijenta” xD

Jel mozes linkati?
Ne uspijevam pronaci, a zanima me ova tematika. Hvala.

Ma karikiram, zato ovaj LOL na kraju. Ali bio je lik koji je zaradio na adsensu kaze 10 000 kuna, drzava mu uzela pola, a ostalo su mu bili troskovi.

Primjer biznisa:
Recimo da se bavis Facebook to Website adsense zaradom.
Znaci koristis Facebook da dovodis traffic na website da zaradis od adsensa.
Prvo placas facebook adse (pa si i tu drzava uzme 25%, sad po novom navodno treba i tu uzet jer je Todorovic do kraja ispraznio blagajnu).
Reimo da si potrosio 5000 kuna na adse da bi na stranici zaradio 8 000 kuna od adsensa, sto je IMO fenomenalno i svatko bi to radio da je tako. E sad, moras brate platiti porez, dodje cek 8k kuna odes u preznu i oni uzmu 4k. Drugim riejcima ti si radio da drzava (todorovic) zaradi 4k kuna, a tebi ostane -1k kuna, lol

P.S. moram prestat trolat s ovim todorovicem jer ce mi jos doci doma.

P.S. moram prestat trolat s ovim todorovicem jer ce mi jos doci doma.

mislim da ne primaju k plus bonove kao platno sredstvo za autobusni pa mislim da si siguran :wink:


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact