Pozdrav ekipa, već duže vrijeme pratim ovdje neke topice oko digital marketinga i zarade, pa s obzirom da sam počeo raditi full time za jednu firmu, palo mi je na pamet da vam ispričam malo o tome u nadi da će nekom pomoći.
JobRack.eu je frilenserska platforma za frilensere iz Istočne/Jugoistočne Evrope.
Jednostavan sistem - Prijavite se i aplicirate za poslove.
Razlika između ove frilenserske platforme i velikana poput Upworka, Fivvera i ostalih je ta što:
- Ne morate se takmičiti sa niskim cijenama Indijaca, Filipinaca i ostalih. Samo freelancerima iz istočne evrope je dozovoljeno da se registruju
- Potpuno je besplatno, tj nema nikakvih provizija kada dogovorite posao. Platforma zaradjuje tako što ljudima koji potražuju radnike naplaćuje oglasni prostor
- Svi poslodavci su provjereni prije nego je njihov oglas odobren
- Ne postoji sistem naplate za frilensere, ako dobijete posao od poslodavca vi dogovarate sve oko plaćanja.
Ja sam lično našao 2 posla na ovoj platformi (part-time) u neka 3 mjeseca, i evo treći posao sam dobio full time i to baš kada je JobRack objavio da traži marketing asistenta.
Iako sam u marketingu, mislim da je ovo sjajna opcija za sve one koji imaju neko znanje i traže full time ili part time posao.
Najviše se traže pozicije:
- Content Writer
- Developer (kao i svugdje)
- Virtual Assistant
- Web Designer
- Digital Marketer / Affiliate marketer
Sve što vas zanima slobodno pitajte ovdje, pratim thread
Pozdrav!
Vladan
P.S. Nisam siguran da li je kršenje pravila ako ostavim link, tako da možete i izguglati