Gasi se kompjuter, ili ide u restart. :(

Dragi Forumaši, :blush: javlja se prečesto ovaj ne mali problem. :frowning:
Kompjuter je windows 7, 64 bit, i najčešće nedugo po paljenju ničim izazvan ide u restart, ili još gore; samo se pogasi monitor iz čista mira, na njemu tada piše ono “going to off mode”, ali kutija radi i dalje, naizgled normalno. :frowning: Tada ga restartiram na botun, i znate već…

Jutros je tako na pokušaj gašenja reagirao pojavljivanjem zakratko “plave smrti” na ekranu, a onda otišao u restart. :frowning:

Znam da može biti cijeli niz uzroka ovome, no nije greška u HD-u, niti je zbog pregrijavanja, to je testirano.

Molim hardware stručnjake da mi iznesu svoje mišljenje što je najvjerojatniji uzrok? Bilo bi najbolje ako bih mogao to sam regulirati doma, samo jasno je da je ta opcija najmanje vjerojatna. :frowning: Dobro je da nije greška u HD-u pa barem ne moram strahovati za podatke. :computer:
Hvala svima. :o:

Moguće je da je do napajanja.

1 Like

Kod mene je bila slična situacija baš kao sto kazes moze biti svašta.
Da li si provjerio pastu ?
Da li si vadio ram plocice pa probaš bez jedne pa bez druge…
Vjeruj da je kod mene slična situacija bila pa sam morao vaditi ramove pa ponovno ih vracati da bi se začuo onaj BiP pri paljenju.
Zašto ne bi probao sa novim dizanjem windows-a ?

probaj dobro zavrnuti kabel od monitora.
možda grafička nije dobro zašrafljena :slight_smile:
a moguće i hladnjak na procu da ne stoji dobro
sumnjam na grafulju da nije koji kondenzator nabubrio?

Kod mene je isao sam u restart kad se pregrijavao, generalno ciscenje je pomoglo.

instaliraj Specyy pa pogledaj temperature komponenti i možda ti pomogne u detekciji.

Ako bi se to meni dogodilo isao bi ovako ocistio komp od prasine, sve iskopcao pa opet ukopcao, ako je sve ok, onda bi krenuo sa skeniranjem svega od rama sa memtestom do harda, ako i to ne pomogne onda bi stavio druge komponente koje imam doma, i na kraju promjenio pastu na procesoru, zadnja opcija je servis, neka komponenta zahebava.

Hvala vam momci svima na komentarima. :blush:
Znam da je napajanje najvjerojatniji uzrok. Ovo što Zdenga kaže nisam ništa provjeravao… Vjerojatno nije memorija jer se Windowsi dižu u redu, svira i beep, tek kasnije nastupa ovo što pišem… :frowning:
Snagatoru, ništa nije nabubrilo.
Temperatura je u redu, imam Core Temp instaliran.

Popodne nakon paljenja sve u redu. :blush: :o:

Nema veze ako se podigne Windows, i dalje može biti do RAM-a jer kad se tek podigne Windows, određeni sektori memorije još nisu iskorišteni, ali kad počneš aktivno koristiti PC, programi počnu pristupati bad sectorima memorije i zato dobijaš BSOD.

Evo sad sam restartirao komp par puta, i ponaša se regularno i svira sve lijepo; ona Windows melodija, ali… ipak nema onoga beep. :frowning: Sad znamo više? :o:

EDIT:
RAM može biti uzrok što nema beepa?

1 Like

Naravno.

Link, možda može pomoći: (čitaj pod “If no beep” ovo drugo ti ne treba:

edit: Nekad jedna od memorijskih kartica može biti izgubljena , bilo bi dobro da otvoriš i da i izvadiš i ponovno ubaciš (nekad je bolje ne dirati, i odnijeti u servis).

Da, to je pitanje; jeli može samo to “isključi uključi” RAM popraviti strvar ili će to samo testirati jeli greška u RAMU? :disappointed: (To sam već radio, vadio kartice)
Jer; možda i nije u tome greška. :disappointed: :o:

Sad prije spavanja stavi memtest da vrti pa vidi sutra, iako bi idealno bilo da vrti 24 sata.

Može biti da imaš i bad sectore na disku (na disku gdje ti je Windows). Uglavnom, 99% da je hardverski problem i da nije do procesora, matične ili napojne, već disk ili memorija.

Bad sectori se mogu skenirati putem ovog programa: http://hddscan.com/ . Bad sectori mogu biti i uzrokovani fizičkim oštećenjem.
edit: postoji njih više, ali barem ćeš znati…

Hvala svima još jednom. :blush:
Hard Disc i temperatura su u redu, to su jutros testirali moji prijatelji iz VM Računala, a preko Team Viewera. Ovo su nove informacije i sutra ću im referirati i nadam se izbjeći nošenje kompjutera na drugi kraj grada, zahvaljujući i vama, naravno. :blush:
Napisat’ ću i ovdje epilog. :o:

Najednostavnije je da zastekas novo ili drugo napajanje pa vidis dali je rpoblem rijesen. Ako nije onda je do maticne ili rama, najlakse ti je rijesiti ram, uzmi neki drugi pa ustekaj ili ako imas 2 keksa koristi samo jedan. Moguce je da ram zahebava iako je prosao test, kod mene je bio takav slucaj na lifetime warranty ramu od corsairsa… imam ga jos doma,… i jos uvijek zeza… (naravno nije vec ustekan)

Ako je maticna problem onda si u banani jer ces trebat negdje isprobat komponente sve…
BSOD moze doci jer je napajanje slabo, crknulo, pogotovo ako je neko noname napajanje onda dajem ruku u vatru da je do napajanja, pa graficka nema dovoljno snage pogotovo ako koristis neke fancy smency graficke tipa u rangu ovih za rudarenje, one trebaju energy.

Meni je tako bilo, otisla mi plocica rama