Gdje Naci Hrvatske Online Radnike?

Evo stvarno nezanm gdje se mogu naci ljudi, kao recimo na digitalpointu imas puno ljudi koji rade raznovrsne poslove na internetu, od programiranja do pisanja.

Pa me zanima dali postoji neka stranica, neko mjesto, neki nacin kako nac te ljude. Cak vise govorim o ljudima koji nisu vezani toliko za online posao a traze neki dodatni posao. Recimo kao prevoditelj tekstova, pisac vijesti ili nesto takvo.

Gdje te ljude naci?

P.S. znam da postoji na ovom forumu sekcija trzim, nudim prodajem, ali u njoj se tesko moze naci osoba voljna za rad, jer vecian korisnika ce radije radit na svojim stranicama nego na tudjim… (a ovdje gotovo svi imaju stranice)

Svuda su oko tebe samo trebaš otvoriti :0ci:

Uvek spremna i raspolozena za rad i saradnju.

A do kada cu na netu da citam
iz koje zemlje ?? drzave?? planete??

Ovo je prosto neizdrzivo svaki dan citati kojekakva razgranicenja.
Da li tebi treba da se uradio posao ili ti treba zemljak za caskanje???

[quote=“networkgirl”]A do kada cu na netu da citam[/quote]Onaj koji plaća, ako stvarno želi platiti, onda želi i određenu pravnu sigurnost. A nju je teško postići čak u sudskoj jurisdikciji drugog grada, jer bi morao putovati na ročišta.

Onaj kome to nije bitno ti nvj. nema namjeru niti platiti, ili ti ima namjeru platiti sitniš, a iscijediti te do granice tvog neiskustva.

Zato kao kompromis funkcioniraju upravo servisi za freelancere, gdje kroz nekakav sustav reputacija, povratnih informacija drugih osoba i stanovite “escrow” usluge tog servisa možeš dobiti određenu zaštitu.

Ovo govoriš, naravno, iz iskustva?

Poučen svakakvim iskustvima, osobno plaćam i duplo više za usluge iz HR nego one koji nisu i uvijek rađe biram uslugu koja je iz Hr.

Zašto?

Sigurnost u poštovanje dogovorenog, jezična (ne)barijera.

Za ozbiljnije stvari jedva pristajem i ako je osoba iz drugog grada.

Čast izuzecima ali ko puno radi s npr. rumunjima, bosanskim FB promotorima, indjiskim link graditeljima, bugarskim prevoditeljima, zna o čemu pričam…

U online bizu će nerealno niska cijena usluge često rezultirati višom u konačnici. Ako se na to doda činjenica da je osoba s kojom surađuješ par tisuća km dalje od tebe, da joj ni ime neznaš, od 10 poslova 7 ih je sigurno propalo. Na DP forumu ih je npr. bar 70% scamera.

Naravno, nakon Hrvata, prednost uvijek dajem susjedima.

just me…

[quote=“CreatifCode”]Ovo govoriš, naravno, iz iskustva?[/quote]Pitanje je cinično. Ako ne bude, i ako bude polemiziranje, rado ću iznijeti svoje mišljenje.

[quote=“digits”]
U online bizu će nerealno niska cijena usluge često rezultirati višom u konačnici. Ako se na to doda činjenica da je osoba s kojom surađuješ par tisuća km dalje od tebe, da joj ni ime neznaš, od 10 poslova 7 ih je sigurno propalo. Na DP forumu ih je npr. bar 70% scamera.

Naravno, nakon Hrvata, prednost uvijek dajem susjedima.

just me…[/quote]

Its not just you :slight_smile: tako je kako si rekao, svatko sa iskustvom ce doci do slicnog zakljucka.

Pa na fajver.com :slight_smile:

Vjerovatno si angažirao ovog ‘webmajstora’ u izradu svoje stranice :slight_smile:

Ako ti je budžet barem 200kn onda možeš otići i na freelancer.com ili elance.com

Mislim da mozes naci ljude na ovom sajtu i slicnim.

Evo da se malo reklamiram, radim rewrite eng -eng, i prevod sa domacih jezika na engleski. Mozda sam zainteresovan i za forum/ blog komentiranje i sl., sve u zavisnosti od slobodnog vremena. Pa ako je neko zainteresovan za saradnju, nek posalje pm.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja