Gdje su nestali sajtovi s igricama?

Šta je sa sajtovima sa malim igricama, primećujem da niti ih ko prodaje niti kupuje? Gde je nastao problem, ne donose zaradu ili su html5 igrice malo zahtevnije?

Ja sam ih imao nekoliko dok su bile flash. Problem je što html5 igrice nitko ne daje džabe odnosno u svakoj je embedana reklama. I ne možeš ju skinuti i postaviti na svoj sajt kao što je to bio slučaj sa flash igricama - možeš ju samo embedat.

zadnji put pokusao prosle godine pokrenuti takav sajt i neslavno zavrsio…
danas svi skidaju igre sa playsorova i malo ko sjedi za compom i ide igrati te mini igrice

pade mi na pamet miniclip nisam odavno posjecivao, zivi li su? jesu li se uspjeli prilagoditi novim trendovima? koliko sam samo vremena izgubio na njima :smiley:

Miniclip ima konstantnih 6 milja posjeta mjesecno, no koliko vidim svaki klik na igru vodi na store da se preuzme.

Koliko vidim prvi u Googleu kada napises ‘online games’ su poki.com. Imaju 60 miliona posjeta mjesecno sto znaci da ovo jos uvijek sljaka. Vidim kroz inspect da bi se moglo embedat njihove igrice bez problema.

Ja u stvari po malo čeprkam po igricama i pravim neke jednostavne HTML5 varijante koje verujem ne bi objavio niko. :slight_smile: Pa razmisljam da ih bacim na svoj sajt. Nek se sigraju đeca. :slight_smile:

1 Like

Kada se sjetim da sam u jednom trenutku imao oko 300 sajtova sa igricama i 15 hostinga. Često nisam znao gdje sam kupio domene pa bi mi istekli neki sajtovi sa dobrom posjetom. To je bilo vrijeme za biti webmajstor a ne ovo danas. Danas je zlatno doba za influencere i budale tipa baka prase, a za krenuti biti webmajstor treba dobro razmisliti.

6 Likeova

poptuno se slažem :+1: Nekada dobar kvalitetan sajt je znao doneti lepe novce na mesečnom nivou
Danas svi “vise” na mob. aplikacijama,youtubeu sve slabije ljudi surfaju internetom (čini mi se)

A da ne govorimo kakve je pare to nosilo :). Pa ja sam samo sa jednim sajtom cuda radio. Bilo je i drugih ali ovaj je bio najjaci.

Ja sam po 300 e dnevno na adsensu imao u najjaće vrijeme, oko 150 je bilo prosijek tamo od 2009 pa slijedećih 4-5 godina. Uz to, kada god sam htio sam mogao prodati neki web na flipi ili tu na forumu za par tisuća eura a da ne osjetim puno na zaradi.
Na žalost nakon tog perioda nisam ništa značajnije napravio, nadam se da će se u budućnosti to promijeniti, samo sada treba bitno drugačiji pristup. Tada sam to postigao doslovno jer sam bio jako uporan spamer, štancao sajtove i nabavljao linkove, sada treba puno raditi na sebi da bi u nećemu bio dobar pa tek onda to iznjeti van.

6 Likeova

Nema razlike sa moje tacke gledista. Rad rad i samo rad = rezultati. I sad da radis isto samo sa nekim drugim vrstama sajtova ili YT ili FB bice rezultata. Najveci problem je nerad.

2 Likeova

Tada nije bio samo rad i rad, nego pogodis domenu koju gugl voli i kupuj linkove. Jedan site sam ovdje kupio za 50 evra, cisti spam. Nakon par mjeseci dao mi je par stotina evra mjesecno. Danas to nije moguce…

A ja baš intenzivno krenuo sa html5 igricama… kad svi bježe iz tog scope-a, reko sad tu treba uletit… (distribucija samo / ne i izrada/programiranje)

1 Like

Cipek, i jesu li počeli da pljušte novci?

Nisu još… treba bit strpljiv… igre123 jos moram izgurat s prve pozicije… onda ce krenut :slight_smile:

Baš mi treba izraditi jedan jednostavan sajt s igricama, pa ako netko još uvijek to radi, može poruka u Inbox :slight_smile:

1 Like

Kakav hosting mi mozete preporuciti za sajt sa HTML5 igricama koji nosi oko 50 igrica velicine odprilike 100 mb