Gdje unovčiti Google Adsense ček?

Pretrazivao sam forum, ali konkretnog odgovora nema.
Koja banka? Ili gdje uopce podici taj cek s najmanjoj mogucom provizijom?

U bilo kojoj banci možeš unovčiti, u većini banaka ti uzmu proviziju 40kn, ja sada polažem ček u OTP banci bez provizije samo je problem (meni ne :smiley: ) što moraš čekat 15 dana da podigneš iznos.

Pozdrav

Daj mi reci OTP banka. Koliko naplacuju održavanje računa (tekući,žiro, devizni), da li mozes dignuti te novce preko bankomata? Da li lova sjeda na devizni ziro racun?

Ja u erste. Odmah dobijem novce ali je provizija od 50-80 kuna ovisno od svote koju dižem.

Ima, ima!
Klikni gore na “Pretraživanje” i upiši “inkaso”

U Hypo banci provizija 30kn, čekovi do 250$. Isplata odmah.
U PBZ idem za veće čekove, tamo je inkaso 20kn, čekaš mjesec dana.

Sve ti ovisi o poslovnici nažalost. Tak da što ti mi ovdje pišemo, ne mora značit da će i kod tebe tako biti.

bilo je vec dosta price o ovome, ne samo da ovisi o poslovnici nego i onome tko radi za salterom… Meni u Vinkovcima u PBZ-u u zadnje vrijeme sve cekove do 200$ isplate odmah, ali prije nisu. Valjda kad vide da redovito donosis cekove imaju vise povjerenja :smiley:

Dok recimo u Osijeku su mi sve slali na inkaso bez obzira na iznos, također u PBZ banci. Tako da nema pravila

Ne. Za podizanje preko bankomata moraš prvo dolare prebaciti na kunski tekući račun (i naravo, moraš imati kunski tekući račun).

Meni lova sa čekova ide na devizni tekući, a uplate preko SWIFT-a na devizni žiro račun.

U PBZ-u platio i cekao inkaso prvih 3 puta! Nakon tih prva 3 puta, odmah dobivam novac… ok, nemam neke astronomske svote (100-200USD)

To je najbitnije. Ako poznaš nekoga tko radi u banci, odi tamo.

Mislim da uzima 4-8kn mj ali nisam siguran. Možeš ako su pare u kunama? Možeš na devizni ali onda ne možeš dignut preko bankomata koji izdaje u kn.

Od kad postoji adsense u HR bez problema i bez provizije sam polagao dolare na devizni i odma ih podizao na jednoj PBZ poslovnici, sve do zadnjeg puta - jer su imali probleme i sad ih šalju na inkaso i naplate to 20 kn. Pa puno hvala onima koji rade probleme…

o kojim iznosima se radilo?

OPREZ. Jeste pogledali vi taj inkaso od PBZa?
Ja sam samo jednom slao na INKASO i onda je isplao 20 kuna da das odmah na salteru ++++ jos ti s ceka nesto uzmu pa me kostalo skoro pa 80 kuna. Provjerite si cirfu koju ste dobili…

[quote=“dadaas”]OPREZ. Jeste pogledali vi taj inkaso od PBZa?
Ja sam samo jednom slao na INKASO i onda je isplao 20 kuna da das odmah na salteru ++++ jos ti s ceka nesto uzmu pa me kostalo skoro pa 80 kuna. Provjerite si cirfu koju ste dobili…[/quote]

da, meni uzmu tih 20kn i još nekh 23$… I kažu to uzme inozemna banka, kao nema veze s njima. Istina nisu AdSense čekovi, al slično.

BTW oko Nove godine sam ostavio jedan ček na inaksu iznos oko 270$, za tjedan dana mi sjele pare na račun, niisu ništa skinuli. Čudno. Uvijek čekam po mjesec dana i skinu još tih 20-tak, možda jer je ovo mal manji iznos, inače su mi preko 300.

Ako ček ide na inkaso onda osim onog sto ti banka uzme uzima i banka od koje se čekovi naplacuju. dakle dva puta ti uzmu proviziju. Ovo drugo ti u banci ne kažu obično jel to ne uzima ta banka a nas se ne tiče tko uzime neko koliko puta i koliki iznos