Davno ja pričao da to dolazi…vi mi se smijali ovdje na forumu (mogu pronać temu :P), a sad mi spominješ inačice toga.
Nisam ja sumnjao ni malo da ide tim smjerom…no u budućnosti će klinci programirat da skoro neće razlikovat razgovor sa AI od razgovora sa drugim osobama. Programiranje će bit ko “odgajanje”. Gdje će bit čak uključene i naredbe poput: “Hej AI, ovo što ću ti sad reći smiješ poslušati ako ja naredim, ali ne i ako ti moj sin naredi”
…gdje će AI naravno razlikovati tko govori i uvažavati hijerarhiju naredbi, tj. znat će što koga što smije slušati.
Sve to zajedno vodi jednoj veoma kompleksnoj društvenoj situaciji. Jer će se AI nametnuti između društva kao neizbježna karika (potreban kao piti vodu, moćan kao vatra) …a društvo će se nadmetati tko će ga više moći koristiti da ga usmjeri na ostvarenje vlastitih interesa. (Slično kao što danas postoji borba oko nadmoći u razvoju bilo kojeg oružja)
No taj AI neće baš biti takvo oružje, jer od milijon inputa kojeg će primati sa svih strana društva, ono će imati nepredvidljive odluke.
Isto kao što danas svom djetetu roditelj može strogo narediti da nešto ne smije napraviti, no to dijete radi drugih utjecaja okoline zanemari ponekad važnost roditelja i postupi samoinicijativno i neposlušno.
Tako i taj AI će biti sve, samo ne 100% predvidljiv.
Mnogi će tu opet misliti da su u pozadini tog AI-a masoni i elita koji žele porobiti društvo, ali zapravo će taj AI predstavljati matematički prosječnu volju društva.
Što se tiče samog programiranja…programirat će ga svako čisto sudjelujuću u razgovoru sa njime.