Globalna recesija u zadnjem kvartalu 2016 ili početkom 2017 - mišljenja?

Sve mi smrdi na novu globalnu recesiju u zadnjem kvartalu ove godine ili početkom 2017.
Dolar očekujem na 6,20 kn ili i manje prije kraja godine, uncu zlata na $1350 ili više.

Odnosno krajem godine očekujem globalni početak pada BDP-a, pa onda pravu recesiju u 2017. Ova 2016. mi se čini kao 2007.

Što vi mislite?

Iz mojeg kuta gledanja, trenutna situacija je lošija nego 2007-2008. A ne vidim niti naznake da će u skorijoj budućnosti (0-3 godine) biti bolje.

Slažem se, situacija zaista jest lošija i ozbiljnija nego 2007. Centralne banke više nemaju prostora za reakciju kao što su imale 2008., a između ostalog su one i njihova politika jedan od glavnih razloga nove recesije koja dolazi. Novac je pretežno završio na burzama umjesto tamo gdje je trebao (cijene su otišle na povijesne maksimume), i sada dolazi otriježnjenje i brutalan pad.

Znaci opet ce propast ovi mali i srednji igraci dok ce TPTB opet namaknuti novac. Svijet se nekada bojao Hitlera da ne pokori svijet sa vojskom. Bojim se da ce u skoro vrijeme nekolicina ovih igraca iza kulisa pokoriti svijet i nitko tu nista nece moci.

P.S. cak sam misljenja da je sviejt vec pokoren. Kamo bolje pokore kada covjek misli da slobodu, da ga se nesto pita, da je bitan. Kad u realnosti on je potpuno nebitan.

Nova vlast će imat opravdanje za loše rezultate :smile:)

Pratim dolar jer zarađujem u toj valuti i moj savjet svakome tko ima dolare je da dobro odvaže da li ih se isplati držati jer mislim da ide dolje. FED neće skoro povećati kamatne stope, a čini mi se i da je povećanje u prosincu bio samo pokušaj psihološkog utjecaja i zavaravanja, ali nije prošlo. Izvješće o zaposlenosti im nije bajno, a uz to oni koji znaju pogledat između statističkih brojki znaju kakva je kvaliteta tih novootvorenih radnih mjesta i kako ona neće značajnije utjecat na potrošnju.

Kineska burza sigurno još pada, između ostalog i zato što je Kina u procesu devalvacije yuana.
Da sad ne nabrajam, vidim tisuću stvari koje će, po mom mišljenju, sigurno generirat globalnu recesiju jako skoro. Sad treba otvoriti neku stanicu za otkup zlata :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey