Google AdSense ad serving has been disabled to your site

Pozdrav,

dobio sam navedeni mail od AdSensea da sam prekršio njihove odredbe vezane za copyrighted material. Pod pojmom violation of copyrighted material smatraju da ili moj site sadrži copyrighted materijal ili sadrži linkove kojima posjetitelje navodim na druge siteove sa copyrighted materijalom.

Da li su mi example link stranice na kojoj je to prekršeno. Sad sasvim sigurno moj site ne hosta copyrighted materijal, eventualno što bi moglo biti da navodim na druge site-ove, ali baš za taj example link nije istina jer na site na koji vodi link je pravi vlasnik tog sadržaja.

Poslao sam im preko njihove web forme “Policy Violation Appeal” objašnjenje slično ovome i danas dobvam mail na hrvatskom da stanica ne zadovoljava pravila i da su zabranili prikazivanje oglasa na mome siteu.

Ok, ne kažem ništa za to što su zabranili, ali mi smeta što nisam dobio nikakvo objašnjenje. Postavio sam im određene tvrdnje i tražio da mi obrazlože ukoliko smatraju da tvrdnje nisu točne po tim njihovim pravilima.

I što bi ja sad trebao napraviti da mi opet omoguće prikazivanje oglasa, kad ne znam da li je problem isključivo u example linku ili ima više tih likova koje krše policy?

Da li je netko uspio to srediti komunicirajući s njima mailovima? Jer meni se čini kao da su to neki generički odgovori koji nemaju veze sa razumom.

Da zaboravih reći, da jedan konkurantski puno veći website također ima isti sadržaj(nije vlasnik već linka na taj sadržaj pravog vlasnika - kao i ja) i njemu se prikazuju AdSense oglasi. Očito da za njega ne vrijede ta AdSense pravila.

Ček, nisam skužio. Jesi dobio ban za cijeli accaunt ili ti je blokiran jedan sajt? Prepostavljam da je ovo drugo ali nisam siguran.

sta je ovo samo ljudima dolaze ovakvi emailovi, moja dva prijatelja su dobila slicno.

Ma kao sto jeste u stvarnosti, za sve na vaze ista pravila.

Koliko sam skužio blokirali su ti samo jedan sajt.
Izbnaci sve što je sporno, pa im ponovno pošalji da ti odobre.
U zadnje vrijeme su počeli masovno banovati accounte, tako da možeš biti sretan, što su ti samo banali jednu stranicu, a ne cijeli account.

Da account nije blokiran, samo site. Ne bunim se ja što su oni meni blokirali site ako sam stvarno prekršio odredbe, bunim se što su mi dali glupi odgovor na temelju kojeg bi ja trebao maknuti sav content da njih zadovoljim jer ne znam koji to točno url-ovi prikazuju copyrighted content.

Dakle, nužno je razumjeti razlog radi kojeg oni smatraju da je nešto prekršeno, jer moj site sadrži video sadržaje sa servisa koji omogućuju live streaming ili no live video. I sad kako da ja znam da je netko na youtube uplodao materijal koji krši autorska prava ili da live streama preko npr. justin.tv sadržaj zaštićen autorskim pravima. Znači po njihovoj logici youtube treba blokati svako malo kad netko stavi takav sadržaj. A u praksi to funkcionira tako da youtube zbloka taj account ili makne taj video. Dakle, ja bi to maknuo da mi kažu koji su to linkovi, jer tvrde da taj example url ne mora biti jedini koji krši prava.

Moram priznati da mi se ne sviđa takav represivan način, mogli su mi poslati neki warning te bi ja temeljem toga to izbacio van.

Općenito me zanima da li je netko uspio iskomunicirati takve stvari sa adsensom, jer imam dojam da samo šalju neke automatizirane odgovore bez puno značenja ili ne uopće ne odgovaraju. Iz njihovog šturog maila ispada da se ne može ništa napraviti po pitanju prikazivanja oglasa.

I meni su blokirali dva sajta s iznimno glupim objasnjenjem. Jedan zbog clanka koji sadrzi slike cura u kupacim kostimima (ne, nisu gole cure), a drugi zbog premalo dynamic contenta jer istina sajt nisam apdejtao godinama ali ne znam zasto bi to bio razlog za ban.

Čudno, svi dobivaju trajne ili sajt banove zadnjih par dana. Ja sam danas dobio samo od tima za optimizaciju ali drugačiji mail, opširniji, tako da se nadam da sam prošao lišo.
Osim toga, zarada je jako dobra zadnjih dana, da kucnem.

Izgleda da rade neke reforme zadnje vrijeme ovo kako je sunce izašlo.

sad banove dijele kapom i šakom, ja sam nažalost dobio ban na račun. kao objašnjenje su dali da sam nepovoljan za oglašivače… ali ne Kužim i ja sam Oglašivać??? WTF?! poslao sam im appeal odmah nakon primitka maila! nadam se da će pozitivno odg. jer onda i ja kao oglasivac njima mogu pisat mailove neke glupe za svaki sajt koji mi se ne sviđa i da mu daju ban… to je totalno glupo.

A jeste vi ispunjavali anketu koju su vam poslali na mail ?
Sad mi je neš palo na pamet da možda banaju na osnovu te ankete ?
Osobno im nisam dao neku dobru ocjenu pa me sad prpa da i mene ne odalame :varenizec

Gotov si , piši kući propalo…

Ja sam im odmah poslao appeal, odgovorili su drugi dan ali odgovor je bio sažeti prvi mail na hrvatskom (prvi mail je bio na engleskom). Imam dojam da nisu uopće pogledali appeal već preveli i saželi sa en na hr.

@ime_pu na koji mail si slao appeal, preko weba ili direktno na mail?

Općenito me zanima koje su email adrese za kontakt u slučaju bilo kakvih problema?

Za prvi mail je email za no reply, dok je drugi bio, s kojim su kao dali odgovor na appeal, adsense-hr@google.com . Pa da li je ta adsense-hr@google.com ok adresa za razrješavanje stvari s njima ili ima neka bolja globalna email adresa?

EDIT: Da li AdSense ikada šalje neki warning prije ili odmah blokira site ili account?

I ja sam nedavno pitao mogu li se mogu prikazivati na sajtu svi videi za koji se moze naci embed code na servisima:
Youtube, Vimeo, metacafe, google video i slicni bez opasnosni od bana,
pa sam dobio odgovore uglavnom da je to dozvoljeno, jer daju kod za slobodno preuzimanje videa svakome.
E sad kako znati koji video se ne smije preuzeti preko embed koda, hm …
mislim oni koji su “provjereni” kao dozvoljeni na npr. youtubeu itd …

appeal sam im slao putem njihovog supporta. Čekam odgovor, jer kao što sam napisao nemaju osnovu jer sam OGLAŠIVAĆ!

Taj mail koji su ti poslali se odnosi na teme kao medij a ne oglaišivać.

Što se tiče tih appelova vezanih za disableane siteove/accountove koliko sam skužio po adsense forumu
http://www.google.com/support/forum/p/AdSense/label?lid=215fb2e4b67e2667&hl=en
nema tu puno pomoći. AdSense nikada ne objašnjava detaljno što nevalja, većinom pošalju općeniti mail i vlasnik site-a treba sam pronaći i ispraviti stvari koje krše pravila. Kad se napravi appeal detaljno pregledavaju site te ako nađu još prekršenih odredbi zauvijek blokiraju site ili account.

Evo dobio danas odgovor od AdSensea:

[quote="&quot"]HAKIRANI/KREKIRANI SADRŽAJ: Kao što je navedeno u programskim pravilima, AdSense izdavači ne smiju postavljati Google oglase na web-lokacije sa sadržajem koji se odnosi na hakiranje ili krekiranje. To uključuje web-lokacije koje dozvoljavaju besplatan pristup na kabelsku ili satelitsku televiziju. Za više informacija o tom pravilu posjetite centar za pomoć (
https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?hl=hr&answer=105949
).[/quote]

Tekst sa linka:

[quote=""]Postavljanje Google oglasa nije dozvoljeno na web lokacijama koje promiču bilo koji oblik hakiranja i krekiranja. Sadržaji vezani uz hakiranje i krekiranje su sadržaji koji nude korisnicima upute ili opremu koja omogućuje mijenjanje ili ilegalni pristup softveru, serverima ili web lokacijama. To uključuje, ali nije ograničeno na sljedeće:
[list]
[:1ew6y119]web lokacije ili proizvode koji omogućuju ilegalni pristup mobitelima i ostalim sredstvima za komunikaciju ili sustavima i uređajima za dostavu sadržaja[/:m:1ew6y119]
[:1ew6y119] proizvodi ili usluge za zaobilaženje zaštite autorskih prava, uključujući zaobilaženje tehnologije upravljanja digitalnim pravima[/:m:1ew6y119]
[:1ew6y119] proizvode kojima se ilegalno dešifriraju kabelski ili satelitski signali kako bi se dobila besplatna usluga[/:m:1ew6y119]
[:1ew6y119] web lokacije koje pomažu ili omogućuju preuzimanje video sadržaja koji zabranjuje pružatelj sadržaja, poput onih na YouTubeu i Google Videu[/:m:1ew6y119][/list:u:1ew6y119][/quote]

Samo ću napomenuti da ja ne pružam niti proizvod niti uslugu za kreiranje i hakiranje, odnosno pristup tv programima, već isključivo linkanje kao što to radi, očito legitimno,
http://wwitv.com
(a to nije jedini takav sa AdSense oglasima).

Opazite izvrtanje pravila navedenog na linku
https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?hl=hr&answer=105949
u odnosu na ono što je navedeno u mailu od strane AdSensa. Dakle, na linku kažu “proizvode kojima se ilegalno dešifriraju …”, dok u mailu to poopćavaju pa kažu dozvoljavaju besplatan pristup. Nebi ništa rekao da ja stvarno dozvoljavam nekome nešto, ali ja ne djelim dozvole jer to nije pod mojim utjecajem, to je i onako besplatno dostupno sa ili bez mojeg sitea.

I opet od kuda mogu ja znati da je netko tamo treći nešto prekršio, jer vodeći se prema ostalim sličnim siteovima se da zaključiti da je to legalno. Ta njihova pravila se očito interpretiraju jako slobodno s njihove strane.

Da odgovor bude malo više precizniji bilo bi odlično, ali već po drugome šturom odgovoru mislim da onome tko je odgovarao na mail nedostaje stručnog znanja u utvrđivanju tko je izvor sadržaja, te kakav je odnos između mene i trećih strana. Druga stvar koja je zanimljiva u toj priči je, zašto google tražilica dopušta takve sadržaje u rezultatima i to zajedno sa AdSense oglasima. Po toj logici bi trebali izbaciti site iz pretrage jer je autorsko pravo prekršeno da li se radilo o AdSense ili o Google Search. Na kraju krajeva moj site ima sličan rezultat a to je upućivanje korisnika na neki site trećih strana kao što to google radi u svojim rezultatima pretraga.

Google je veliki i jak, on određuje pravila igre onako kako odgovaraju njegovim interesima. A šta je tvoj sajt ili neciji drugi, u svemu tome, samo kap u moru. :slight_smile:

I jesi uspio rjesit problem? da znamakose meni nesto takvo dogodi

Naravno da nisam. Nema tu neke pomoći. Dakle kardinalna greška koju sam ja napravio je to što sam odmah išao njima objašnjavati kako nisu upravu itd. i time potrošio jedino pravo za još jednu reviziju (svejedno da li sam upravu ili nisam). Dakle, savjet, nakon što se dobije prva blokada, ispraviti navedene greške, provjeriti da li site krši neka druga pravila koja nisu naveli da krši, pročitati po adsense forumima što su drugoj ekipi naveli kao kršenje pravila i to provjeriti i ispraviti na svojem siteu. Nakon što ste 100% sigurni da je sve ok, poslati adsensu da još jednom pregledaju site. Ako je sve ok onda će odblokirati site, ako nije nema više povratka.

Adsense uvijek šturo obrazlaže što je krivo, odnosno čime se točno prekršilo pravilo, ne daje mnogo prilika za popravak i uvijek su strogi pri ponovnoj validaciji. Uopće se ne isplati nešto njima objašnjavati, već prihvatiti to što su izrekli.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja