Google adsense isplata, kako funkcionira?

Znači nije mi jasno. Uz puno muke dobio sam potvrdu od njih i zarada je dosta solidna. Mislim da sam sposoban u mjesec dana napraviti profit od 300€ ako se redovito stavlja sadržaj na stranicu.Ali za početak cu biti zadovoljan i sa 200€.

Ono što mene zanima KAKO DA NAPRAVIM ISPLATU? Zašto u tom segmentu ne mogu apsolutno ništa? Adsense imam nešto manje od 3 tjedna i u tom roku trenutno mi na estimated earnings piše 165€. Na balance piše 0 i tu ne mogu ništa napraviti. Zanima me kako to ide sa isplatom? DObio sam kod na adresu i bez problema potvrdio adresu. Negdje sam pročitao da se to za isplatu daje između 21-26 u mjesecu pa me strah da sam izvisio za ovaj mjesec iako sam i prije 21. imao zarađeno 100€. I stavio sam na payment thereshold da bude na 100€.

Na toj stranici Payments ne mogu apsolutno ništa kliknuti osim na settings gdje je sve u redu. Nadam se da postoji netko ovdje sa više iskustva oko tog ludog google adsensa :slight_smile:

Sačekaš sljedeći 22-gi. Isplata je tada za prethodni mjesec. Minimum 70€.

Nisam u pravu.

Krivo te procitah. A onda ocito tako to funckionira. Mislio sam da mogu vec sad dizati…

Ako si u 11 mjesecu zaradio 200€ to ce ti biti obracunato prvog ili drugog u 12om mjesecu i bit ce prikazano na balanceu, isplata za 11 mjesec ce ti biti dakle u 12 mjesecu tj. od 21 do 24 . Tako funkcionise adsense isplata :slight_smile:
Ako ti je prva dobro provjeri sta si sve upisao u detalje za isplatu i payment treshold ne moras staviti na 100€ nego ostavi na 70 kako i jest po defaultu , ( jedino ako ti ne treba 30€ hah )

Pozdrav i sretno sa zaradom :slight_smile:

Hvala sefe! :wink:

Ovo je preluda stvar, steta sto mi fejs radi problema sa reachom jer zarada bi bila puno veca :slight_smile:

Ali i ovo je ok za pocetak…

Polako @hristo_stoickov kako vidim radis tek par sedmica tako da ce biti dosta uspona i padova :slight_smile: nemoj da te to omete i obeshrabri , ako radis sa nekim news portalom javi se u PP da razmjenimo iskustva :wink:

EDIT : velik reach = velika posjeta stranici = dosta $$$ tako da je to ta neka formula , a facebook naravno naplacuje taj reach :slight_smile:

Hvala puno :wink:

Pozdrav, tema davno otvorena ali eto ja sam tek nekekao uplovio u google adsense, pa me zanima da li se plačaju samo klikovi ili ide određeni procenat i na preglede?

99% ćeš dobiti od klikova. Neki oglasi daju dio po pregledu ali u praksi to teško prolazi kod domaćih (balkanskih) webmajstora.

Hvala na odgovoru, baš sam puno čitao o tome i uvidio razliku između CPM (RPM) i CPC zarade. Znaš kako, teško da ljudi klikaju, od 100 posjetitelja jedva 2 da naprave klik pa sam išao na tu opciju RPM (revenue per 1000 impressions) jer mi se čini lakšim dovesti dnevno 1000 posjetitelja (za početak) nego očekivati da neko klikne na reklamu. Sajt je tek 20-ak dana aktivan dnevno je tu oko 100 posjetitelja.
Također sam negdje pročitao da su uglavnom tekstualni oglasi CPC dok su slike CPM, pa su čak neki i potvrdili tu informaciju no ako neko može potvrditi da li je to stvarno tako?

Dovedi kvalitetnu (organsku) posjetu i bude klikova. Negdje oko 1e je RPM za domaće web stranice, ali opet ovisi od niche

E hvala savjetu,
SEO, google adwords,… morat ću poraditi na tome, pa ćemo vidjeti rezultate kroz nekoliko mjeseci.

Samo polako. 100 posjeta dnevno nije brojka koja može dati kvalitetnu analizu. Na 1k-2k ćeš već vidjeti što i kako dalje. Gledaj uvijek imati oglase unutar teksta. Neka su u dimenzijama koje odgovaraju desktop/mobilnom prikazu i to je to.

Ako nešto zatreba piši slobodno… Sretno.

Ma da, normalno, 100 posjeta samo naglašava počekat, s tim da 80% tih posjeta dolazi sa fb tako da je to još uvijek početna faza.
Hvala :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja