AdSense mijenja pravila o pop-up i pop-under reklamama

Izvor: https://geek.hr/webmajstori/google-adsense-mijenja-pravila-o-pop-up-i-pop-under-reklamama/

Google je jučer na svojem blogu objavio kako su izvršili izmjene u svojem pravilniku o oglasima unutar pop-up i pop-under prozora. Svima koji koriste takve skočne prozore ova promjena se neće svidjeti. “Google poštuje svoje posjetitelje, oglašivače i izdavače. Imamo pravila kojima želimo jasno definirati gdje se naši oglasi smiju koristiti. Ta pravila pomažu nam ostvariti…

1 Like

samo se nadam da ce to ostati u krugu adsensea … ako komplet google zabrani popundere odoh ganjat dud da se objesim

Ova vijest je u rangu da objave adsens vise ne moze na adult sajtove. Kad su se mogle stavljat reklame u pop up i pop under? Odje na forumu ko god se iole bavio adsensom je “znao” da to nije dozvoljeno. Odje je otvoreno bar dvaes tema koja imaju to pitanje, moze li adsens u pop i vazda je isti odgovor bio, ne moze, pa cak i sama logika kaze ne moze, a ono moglo, godinama, sad ukidaju. Svasta.

2 Likeova

griješiš, moglo je: https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=en#Placing_ads_in_pop-up_windows

Ads in pop-up and pop-under windows
Publishers are not permitted to place Google ads in any window that is not initiated by an intentional user interaction (e.g., click). Additionally, Google ads may not be placed in any web browser window that lacks navigational controls, including back and forward browse buttons, and an editable URL field.

Back to top

Ads on a site with pop-ups or pop-unders
Publishers are not permitted to place Google ads on sites which have more than three pop-ups. If pop-ups are displayed on a site, they may not interfere with site navigation, change user preferences, initiate downloads, or distribute viruses.

Publishers are not permitted to place Google ads on sites that contain or trigger pop-unders.

Additionally, sites using AdSense may not be loaded by any software that triggers pop-ups, modifies browser settings, redirects users to unwanted sites, or otherwise interferes with normal site navigation. It is your responsibility to ensure that no ad network or affiliates use such methods to direct traffic to pages that contain your AdSense code.

Back to top

znači tolerisali su do 3 popundera

Tolerisali su kombinovanja adsensa sa drugim (tudjim) popunderima(tri komada), a ne stavljanje adsens reklama u te popundere i tacno u svemu ovom napisanom i citiranom to i pise ukoliko ja znam da citam.

U clanku objavljenom pise ovako

“Pojednostavljeno, više nije dozvoljeno postaviti Google oglase na skočne prozore, baš kao i na pop-undere”

3 Likeova

upravu si

Koliko sam ja shvatio citajuci original clanak na adsense blogu vise nije dozvoljeno imati adsense na stranicama koje imaju bilo kakav popup ili popunder tj.i od drugih mreza.

1 Like

Smiješno je to da kada već ideš citirati citat iz članka, da onda samo izvučeš jednu rečenicu i praviš se pametan, a već u drugoj rečenici piše nešto još bitnije…

“Kako bi uklonili sve nejasnoće, odlučili smo razjasniti naša pravila oko skočnih prozora i pop-undera. Pojednostavljeno, više nije dozvoljeno postaviti Google oglase na skočne prozore, baš kao i na pop-undere. Štoviše, više ne dozvoljavamo naše oglase na svim web stranicama koje koriste pop-undere, bez obzira koriste li se naši oglasi samo na glavnoj stranici ili na pop-under prozoru.”

Hvala, đenja.

He he, :smile: hvala tebi Mrcino što si opet došao do nas, nakon dugih mjeseci apstiinencije od tvojih postova… :frowning:

P.S. Ne ulazim u raspru, ovo je samo pozdrav Mrcini. :blush:
'Đenja. :o:

1 Like

Tja, nisam imao pametovanje u planu, samo izrazit cudjenje, no dobro. Malo si me ti iznenadio ovakvim odgovorom jer si mi pozitivan primjer clana foruma no opet dobro.

U nastavku citata pise STAVISE i to po meni je sama i jedina promjena koja se desila, adsens ne moze vise na stranicama gdje ima popunderima ali ta recenica ne pobija onu sto sam citirao a to je da više nije dozvoljeno postaviti Google oglase na skočne prozore.

Moje cudjenje ide ka tome da je adsens ikada mogao ici u bilo kakve pop up ili pop undere.

1 Like

@c3po Živio prijatelju! :wink:

@anja1 Istina, malo sam burno reagirao, ali ne volim kada se uđe komentirati članak sa stavom kako je članak glup, a često se sam članak niti ne pročita, nego se na temelju naslova nešto zaključuje. Previše to puta vidim, kako na WM tako i šire. Inače ne reagiram i trudit ću se u buduće ne reagirati jer mi se ne vode ovakve rasprave, ali… :slight_smile:

Znači, radi se o prenošenju onoga što piše na službenom AdSense blogu, koji je i linkan u samom članku.

“That is why we recently clarified our policies around pop-ups and pop-unders to help remove any ambiguity. To simplify our policies, we are no longer permitting the placement of Google ads on pages that are loaded as a pop-up or pop-under. Additionally, we do not permit Google ads on any site that contains or triggers pop-unders, regardless of whether Google ads are shown in the pop-unders.”

Link:

E sad, kome se treba čuditi u cijeloj priči, u to ne ulazim. Što je točno prije pisalo u pravilima, iskreno nemam pojma. Sada piše da je to zabranjeno. Je li prije tako pisalo ili nije bilo dobro definirano, opet se ne želim miješati. Osobno sam prije viđao AdSense na pop-up prozorima, jesu li oni prije kršili pravila ne znam, niti u to ne ulazim.

Ukratko, živio anja, nemoj kaj zamjerit… :+1:

1 Like

RIP @korisnik9758789 :confused:

sta je bilo, nisam ni citao ovo gore? nemam ja adsense zajedno sa popunderima … ako počnu kažnjavati na google tražilici sajtove sa popunderima onda ću se objesit :smiley:

Koliko znam to jos uvek ne rade.
Ja imam sajt sa adsense i popunderima :sob:

Ne zamjeram naravno.

Ja sam komentarisao informaciju koju gugl prenosi (vijest) ne sam clanak na geek sajtu. Taj clanak nije sporan.

Posto sam na telefonu malo teze ide, al eo citat iz jedne teme odavde iz 2010 godine, bugi odgovara sa znam. Dakle vec tada ljudi znaju da to nije dozvoljeno. I ima na ovom foruMu i mnogim drugim, kao i na guglovom na masu mjesta dje svi prenose informaciju da nikako nije dozvoljeno u pop up i under stavljati adsens reklame. I to je ponovljeno milijardu puta na raznim stranama.

I ja sam vidjao adsens reklame u iskacucim prozorima, ali sam smatrao da je to jos samo neko iz gomile koji krsi pravilo. Kao sto i sad ima gomila sajtova koji krse razna pravila. Pravila sam citao davno i ne mogu nista ni ja konkretno reci o pravilu adsens u iskacucim prozorima. Mogu reci da vjerovatno ko god se iole ozbiljnije bavio adsensom i trudio se da postuje pravila da sigurno nije stavljao adsens reklame u iskacuce prozore.

Ako je neko znao da je dozvoljeno nek me slobodno demantuje

2 Likeova

Drago mi je da nema zamjerke, naravno da nećemo zbog ove male raspravice radit dramu. :+1:

Ovdje se vjerojatno govori o tome da AdSense do sada nije imao jasno definirana pravila o tome gdje se oglasi smiju nalaziti, a gdje se ne smiju nalaziti kada govorimo o sajtovima koji koriste pop-up i/ili pop-under prozore. AdSense to nije imao jasno definirano u prošlosti. Sada je to sve jasno definirano i ugrađena su pravila vezana za sve takve stranice, gdje više ne postoji niti malo nejasnoća.

Kratko i jasno: Imaš pop-under ili pop-up - nema AdSensa nigdje na takvoj stranici. Sada tako piše u pravilima u dvije-tri rečenice i sve je transparentno. E sad, jel neko prije “plivao mutnim vodama” i jel mu to prolazilo ili nije, to je sada manje bitno. bitno je da toga u budućnosti više ne smije biti.

Eto, toliko. Vrtimo se sad već u krug. Živio anja1, čitamo se u drugim temama :wave: