Google Business je odlična stvar

Moram da pohvalim Google Business kao odličan alat za promociju vašeg biznisa.

Moja porodica ima restoran, i tek sada vidim koliko prodaja i posjete novih gostiju i turista skače… ovaj Google Business mi je pomogao više nego web sajt koji imamo i u koji je dosta novca uloženo kako bi bio “u zadnjem trendu tehnologije”.

Preporučavam svakom ako ima neki “fizički” bizinis a ne virtuelni, da doda svoj objekat na Google Business.

6 Likeova

Slazem se u potpunosti! :wink:

3 Likeova

Slažem se, to je ono mjesto gdje je Google odaaavno trebao pozicionirati dio neke svoje društvene mreže u “light verziji”… ovako su pokušavali i pokušavali s raznim projektima na foru “mi smo Google i to će uspjeti” pa su npr. s “Google plus” prošli ono baš neslavno.

Ne razumijem da pored YouTube npr. stalno i iznova prave neki zaseban projekat a tamo imaju usera i mrežu za poželjeti.

A onda ne žele u početnu Google stranicu integrisati ništa jer žele biti jedinstveni, a željeli bi jer im FB preuzima dio kolača, pa onda opet ne znaju šta bi… loodilo!

Koliko je odlican toliko je i los.Imam ga od samog pocetka i jedno vrijeme sam ga htio izbrisati. Sve je dobro dok ne pocmu negativne revije i onda se mozes zalit bogu. Meni nije zao kad tvoj korisnik ostavi reviju ali kada ti osoba u prolazu ostavi reviju e onda je to za popizdit.Ima san negativne revije jer je gostu padala kisa taj dan.A ne zelim niti govorit ako si u nekom konkurentnom biznisu sta ti konkurencija moze napravit za par dolara.

2 Likeova

Jednom prilikom sam dobio 3 jedinice u razmaku od sat vremena, konkurencija vjerojatno.
Zalio se, zvali me iz Googla, iz Indije!! Razina engleakog djecji vrtic, i kaze covjek da oni ne mogu znat jel ista osoba, jer nemaju uvid u IP.

Te 3 recenzije i danas stoje, na sva 3 G racuna su to jedine recenzije.

Smatram da je to dno dna, ali eto Google bas i ne mari za to.

Inace, sad se vise ni ne moze prijaviti recenzija s mogucnoscu da te kontaktira netko.

Negativne recenzije su sastavni deo biznisa. Cak i ako su lazne, ne treba se oko toga mnogo mlatiti. Treba gledati da vecina budu pozitivne, lazne negativne ignorisati, a od stvarnih negativnih videti sta ne valja pa se potruditi da se to lose iskustvo ne ponovi ako je moguce. Meni je npr. mnogo cudno kad vidim neki biznis koji ima iskljucivo najbolje recenzije. Tu vec nesto smrdi. Svetu se ne moze udovoljiti :wink:

2 Likeova

Slazem se, ukupna ocjena je 4.7. na cca 250 recenzija.

Ali ne mozes reci da te nece nervirat kad ti netko da 3 jedinice, i Google ne cini nista :slight_smile:

2 Likeova

Ali zato je Tripadvisor odličan! Gosti i vlasnici mogu slike objavljivati aa najbitnije ako vam netko dodjeli slabu ocjenu i recenziju imate pravo na protuodgovor i uklanjanje recenzije i njihove ocjene…ali samo ako možete dokazati da taj netko nije bio u vas u restoranu,hotelu itd. ili neki drugi konkretni razlog. Cak sam i naisao na dosta restorana u Makarskoj i Dubrovniku gdje je musterija dala losu ocjeni i recenziju i vlasnici korektno odgovorili ljudima i dokazali suprotno od ovog sto su ti negativno pisali. Mslm i u tripadvisora je zajednicko s google business-om to da mozete sami sebi kupiti pozitivne ocjene i komentare za par dolara ali isto tako nekoga negativno pocastiti :laughing: no opet sustav ocjenjivanja i recenzije je daleko bolji i napredniji na tripadvisoru.

2 Likeova

Vidio sam jednom za neki apartman kod nas na moru dvojku uz objasnjenje da je na tvu slika presvijetla i smeta za oci 🤦

3 Likeova

Trudim se da se ne bavim tim trivijalnim stvarima. :slight_smile:

Ako forsiraš kvalitet i uspeh će isplivati. Ja kad vidim negativne ocene kao potencijalni kupac tj. korisnik neke usluge, obavezno pročitam te komentare da vidim o čemu se radi. Mislim da slično radi i većina ljudi. Veoma često se na prvi pogled vidi da su čisto zlobni komentari i bez nekog naročitog značaja, ili komentarišu neke bezvezne gluposti kao presvetla slika na TV-u. :joy::joy::joy:

1 Like

Slažem se, i ja isto kad vidim tako neku recenziju koja odudara od npr. 200 ovih pozitivnih volim provjeriti u cemu je problem…ali vecinom same zlobne gluposti

1 Like

Nema se tu sta procitat jer su to ocjene bez recenzije i kvare ti ukupnu ocjenu.Ako ima neko od vas optimisticnih neku vilu od par miliona eura molim da mi posalje link pa kad pocne kukat za misec dana ja cu mu tada rec da se ne zamara oko trivijalnih stvari.
Jel iko od vas zna koliko treba ljudi proc kroz vas smjestaj da bi dobili jednu samoinicijativnu recenziju bez moljakanja gosta?

1 Like