Google buzz

Google Buzz – Google ozbiljno zagazio u društvene medije

Nakon jalovog preuzimanja Orkut social servisa, Google je uradio ono najsvrsishodnije – kreirao je social mrežu zasnovanu na Gmailu i u usmerenu ma bmobilnu platformu – Google Buzz.

Stvar je logična, kad već imate ogroman broj korisnika Gmail-a, samo ih treba involvirati u nešto “social” – uspeh neće izostati – prikupljanje korisnika na nekom novom servisu, novoj lokaciji bilo bi mukotrpno, neizvesno i teško isplativo.

http://www.google.com/buzz

Dakle, vaše mišljenje?
Izgleda da je google rešio da sruši popularnost twittera :slight_smile:

ima potencijala… :r

Možda uspije ako likvidira Twitter:
http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?t=26945

Ako ne, ne znam kome treba još jedna soc mreža. Pa makar bila integrirana s Gmailom.

Mislim da ima potencijala. Krenuli su u dobrom smjeru, iako im i dalje fale neke stvari … npr. jednostavno share-anje dokumenata, lako pregledavanje i kopiranje (d & d) dokumenata unutar Gmail-a, itd.

Al uglavnom, mislim da ima potencijala i svakako su zakoracili u dobrom smjeru. Sad samo trebaju nastaviti. :slight_smile:

Prije ce se pakao smrznuti nego Google uspjeti u social networkingu (hint: Orkut, Wave). Ja buzz-u dajem dva tjedna, nakon toga ce ljudi pitat “Google šta?”.

Inace, sjetimo se originalnog buzz-a koji nije Googleov vec 2 godine star Yahoo-ov proizvod kojeg zapravo koristim :slight_smile:

http://buzz.yahoo.com

Da, malo je čudan odabir imena Buzz pošto ga konkurent koristi za drugačiji servis.

Kada sam čuo vijest šta je Google napravio pomislio sam kako dobra ideja, ali kad sam ga napokon dobio u gmailu malo me razočarao, na prvi pogled izgleda kao kopija Twittera, dosta loša kopija Twittera. Ali nadam se da je to samo početna implementacija i da će se s vremenom razviti u nešto puno bolje. U svakom slučaju imaju potencijala za to, imaju puno gmail korisnika, odmah su se bacili na mobilnu platformu, moglo bi biti nešto od toga.

Hehe, nemoj to 2 puta reci. :slight_smile:

I Orkut i Wave su meni osobno iz pocetka bili los koncept. S takvim konceptom se jako tesko (ako ne i ne moguce) probiti pokraj “igraca” koji su jako dugo u tom podrucuju i koji su jako dobro pozicionirani kod krajnih korisnika.

Buzz je (iako slican) drugaciji koncept. Kopira Twitter (koji je meni los :smiley: ) i Facebook, ali ima jednu bitnu prednost (nad tim servisima i ovim proslima) - integriran je u Gmail. Imas sve na jednom mjestu. I jos jedna velika prednost, mozes ljude organizirati u grupe, tvitat ( :smiley: ) tocno odredjenoj grupi (tako npr. mozes odvojiti poslovnu i privatnu komunikaciju, kao i javnu). Jos samo da integriraju GDocs-e u Gmail (na bolji nacin nego sta je to sad), kao i ostale servise i imat ce predobar all-in-one servis.

Mislim da cu lagano pobrisat Fejsbuk. :smiley:

Haha, i evo procitam komentar na Buzz-u (na tudjem tvitu :smiley: ):

Bas me zanima koliki postotak korisnika ima slicno misljenje, kladim se da je dosta velik. :slight_smile:

Ukljucio. Probao. Iskljucio.

Kao da ne dobivam vec dovoljno spama u inbox, jos mi treba 100 status updateova!

Nema tu kruha. Facebook je napravio svoje, svi ostali moraju izmislit nešto novo.

Ja znam kada će nešto propasti. Po svojoj ženi.
Bila je davno na ICQ.
Crklo.

Bila je na iskrici.
Crklo.

Eto je sada na fejsu tako da fejsu dajem još godinu dana, a onda će biti…
Crklo.

[quote=“trnac”]Ja znam kada će nešto propasti. Po svojoj ženi.
Bila je davno na ICQ.
Crklo.

Bila je na iskrici.
Crklo.

Eto je sada na fejsu tako da fejsu dajem još godinu dana, a onda će biti…
Crklo.[/quote]

hahahahaha LoL
pa to opće ne bi ni bilo loše

Izgleda da mi je Wave koristila iza leđa jer…

Wave
Crklo.

Meni osobno se ne cini problem sta oni isprobavaju nove stvari. Al u zadnje vrijeme su poceli izbacivati nekakve polu proizvode. Bolje da naprave jedan, ali kako spada.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja