Google Docs: Piši, uredi i formatiraj tekst glasovnom naredbom

Google Docs je prije više od šest mjeseci omogućio “pisanje” teksta bez korištenja tipkovnice, a sada su kompletan software nadogradili, te je tekst moguće urediti i formatirati glasovnim naredbama. Kako to izgleda u praksi najbolje je pogledati u priloženom videu, a donosimo vam i link na kompletnu listu naredbi… “Pomoću glasovnog pisanja možete zabilježiti svoje…(Cijeli članak)

Ovako na prvu u videu izgleda upotrebljivo. ali u praksi?

Biti će, ako još nije.

Ja sam štoviše uvjeren da ćemo u budućnosti i programirati na takav način…gdje programi ne samo da će slušati naredbe nego će i samostalno moći strukturirati code po opaženim ponavljajućim strukturama. Te će tako taj razgovor biti ne jednosmjeran…nego interaktivan, pošto će računalo predlagati programeru što mu je opcionalno činiti, grupirati u kojem momentu. Usložavanjem toga dolazimo do toga da su razgovori sve kompleksniji, a računalo sve više liči na neku osobu kojoj pokušavamo objasniti vlastiti tijek misli.
Naravno, tehnologija će biti eksponencijanog rasta…jer što idemo dalje…imat ćemo bolji alat da usavršimo i to računalo s kojim razgovaramo. To se može i danas osjetiti, jer za razliku od početnog assemblya danas već imamo alate s kojima daleko brže razvijamo nove tehnologije.

U konačnici, zaista jurimo ka jakoj AI.

za to već postoji Dragon NaturallySpeaking i radi jako dobro.
šteta što nema za hrvatski jezik.

Da. Naredbe na Docsu su iste kao na Dragonu.

Na Docsu piše da je HR podržan, što to točno znači ne znam, nisam testirao.

mislio sam šteta što nema hrvatski za Dragon NaturallySpeaking.
ja sada isprobavam Google docs na hrvatskom i moram priznati da čisto fino radi.

1 Like