Google Family Link: Novi projekt za kontrolu djece prilikom korištenja tehnologije

Izvor: https://geek.hr/webmajstori/google-family-link-novi-projekt-za-kontrolu-djece-prilikom-koristenja-tehnologije/

Google je pokrenuo novi projekt naziva Family Link, pomoću kojeg je moguće otvoriti račun za dijete mlađe od 13 godina, te kontrolirati aplikacije koje koristi (i koliko dugo) na pametnom uređaju. Family Link je novo rješenje za roditelje koji žele kontrolirati što njihova djeca koriste na svojem mobitelu, tabletu ili nekom trećem pametnom uređaju. U jednoj…

Neznam za to kontroliranje… Kako ce roditelj koji je ajmo rec u vecini slucajeva kompjuterski nepismen kontrolirati malog buduceg hackera?

Budimo realni, dobar dio ove djece nece raditi od 9 - 17 fizicke poslove, jer kad oni odrastu to ce raditi roboti. A ta djeca ce vrlo vjerojatno koristiti racunala na nivou na kojem cak i mi koji smo sad na nekom visem nivou nebi znali koristiti.

Kako ce onda roditelj koji 9 sati radi na bausteli kontrolirati svoje djete koje po cijeli dan visi ili je okruzeno racunalima?

EDIT:
Represija nikada nikom niej donjela nista dobro, kontrola, zabrana samo ce malog klinca pretvoriti u jos veceg buntovnika bez razloga, a familly link ce biti i dalje upaljen a klinjo ce i dalje raditi sto zeli, jer znade…

Ma ok je to fora. Nije to za ni za starije roditelje ni za stariju djecu. To je taman za, npr. mene. Djeca su mi premala da bi koristili neke stvari (npr. moj google spreadsheet na tabletu), a sam dovoljno tehnicki potkovan da skuzim tu google spiku (pretpostavljam da vecina ekipe iz moje generacije je sposobna za to).

Za koliko godina djecu je to?