Upravo sam pročitao ovaj članak i nije mi jasno jel Google namjerno uzima debile da rade za njega ili zabranjuje zaposlenicima direktne i konkretne odgovore na konkretna pitanja. Vjerojatno je ovo drugo.
Netko je vrlo jasno i precizno pitao što je potrebno za bolje pozicioniranje na tražilici, a ne koje su taktike za marketing. Izgleda da dotični zaposlenik Google-a ima problema sa razumijevanjem pitanja, ili namjerno ne želi jasno odgovoriti. Koja svrha je onda postavljati pitanja takvima i koja svrha je slušanje/čitanje njihovih odgovora?
Da je točno ovo što je ovaj “stručnjak” odgovorio onda bi to značilo da je svaki web sa jakom FB stranicom sa koje dolaze posjete vrhunski SEO “uradak”. Po tome bi to trebalo značiti i da su takvi webovi prvi na Googleu za sve pojmove za koje rangiraju što naravno nije tako. Znači “stručnjak” je izjavio totalnu idiotariju i namjerno nije odgovorio na pitanje.
“Stručnjak” kaže i ovo: “Tu su i društvene mreže. Vidio sam kako na Facebooku ljudi znaju objaviti kako su naišli na neku malu trgovinu koja ima fantastične talijanske stvari. To mi se stvarno dogodilo kada sam u Dallasu jeo najbolje sendviče ikad. Održavali su svoju stranicu i obavještavali o novim proizvodima. ”
“Želite da ljudi pričaju o vama. I vi morate pričati o svojem proizvodu. Što više ljudi priča o vama, to ćete više posjeta dobiti, a pritom i više kupaca. To su ciljane posjete, oni znaju zašto idu na vašu stranicu. To je sve što bih ja radio – pričao o tome kako je moja stranica fantastična. Naravno, to ne treba okrenuti na pogrešnu stranu.”
Izvor: http://webmajstori.geek.hr/pozicioniranje-na-google-trazilici/#ixzz45Ooe0sRO
"
Smiješno. U ovakvom slučaju bi website dobivao posjetu i da uopće nije indeksiran. Dakle to, kao i cijeli njegov odgovor, nema nikakve veze za pozicioniranjem na tražilici.
Možda mu je slučajno izletila indirektna potvrda da su backlinkovi jedna od najvažnijih stvari za SEO