Google instant

Upravo se igram sa Google Instantom.

[quote=""]Welcome to Google Instant
Feelings of euphoria and weightlessness are normal. Do not be alarmed.[/quote]

Heh, kako će se ovo odraziti na SEO industriju?
Ako netko ima internet kuvar, nije više dovoljno biti prvi za riječ kuvar, sad se treba izboriti za prvo mjesto na Googleu za slovo k
:smiley:

Google Instant još nije kod nas uključen po defaultu, pa treba poći na
http://www.google.com/ncr
i prijaviti se svojim Google accountom…

link redirektuje na google.com…pogresan link ?

EDIT: Ako si mislio na pretragu, onaj box sto iskoci cim pocnes pisati, to vec ima google.hr, a google.ba je jedino ostao po starom.

[quote=“nike”]link redirektuje na google.com…pogresan link ?

EDIT: Ako si mislio na pretragu, onaj box sto iskoci cim pocnes pisati, to vec ima google.hr, a google.ba je jedino ostao po starom.[/quote]

Nije pogrešan link nego te ostavi na .com-u umjesto da odradi geolokacijski redirekt (tome i služi taj link).

Nije mislio na onaj box sto iskoci nego na real time updateane rezultate pretrage dok tipkaš.

On topic: Kako ce se odraziti na SEO: ovisno o industriji, moglo bi se vidjeti povecanje prometa na jakim keywordima i smanjenje prometa na long tail keyworde.

[quote=“w00t”]
On topic: Kako ce se odraziti na SEO: ovisno o industriji, moglo bi se vidjeti povecanje prometa na jakim keywordima i smanjenje prometa na long tail keyworde.[/quote]

Zaboravih naglasit, ovo nije nagađanje nego zakljucak izveden iz Google Analyticsa sajtova targetiranih na tržište USA kojima imam pristup. Neki jaki keywordi od jedne rijeci mi donose doslovno duplo više posjeta.

To sam i ja mislio.
Sada umjesto da tražim, recimo, “wordpress free download”, dovoljno mi je natipkati “word” da dobijem rezultat koji tražim.
Dakle, longtail poput “wordpress free download” će imati manju važnost.

Prekinut sam pa nisam dovršio ono što sam u šali spomenuo na početku, optimizacija za jedno slovo…

Prema ovom “word” - “wordpress” primjeru, znači li to da je, ako primjerice imam site o wordpressu, sada važnije site optimizirati za riječ “word” nego za “wordpress”?

gambo, ja bi rekao da nije.

Procitaj prethodni topic sto sam postavio o LDA-u, optimizacija za rijec word te ne baca u rezultate za wordpress jer nisu srodni pojmovi, instant jednostavno pretpostavlja da tražiš wordpress zbog search vlume-a, a moguce i zbog tvog search history-a pošto si ulogiran.

fantastika, još uvijek su natraženiji pojmovi sa dvije riječi a ovo se nikako ne uklapa. zamisli samo da želiš izračunati u googleu koliko je 24 + 65 i odmah ti u oči baca stranicu 24 sata zato jer je tu stranicu netko drugi tražio. no way, fantastika i dalje. kad mi budu čitali misli onda nek krene i ovaj algoritam.

dali nam to stvarno treba, ekran koji trepce 10 puta dok pisem dvije rijeci u search box, kao nije dovoljan rezultat u sekundi treba biti jos brzi?

evo probao malo, pa ok, ipak nije lose, ne smeta nesto kod koristenja a mozda se i izvuce neki benefit hmm a probao upisat porn pa hub i sve se zabjelilo hmm hmm :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja