Google maps Draggable Markers i spremanje u php-u

Pozdrav
Evo trebam pomoć oko jedne skripte za spremanje kordinata u google maps-u koje korisnik sam odabere povlačeći marker.

index.php

  • u kojem se prikazuje karta na kojoj korisnik povlačenjem određuje lokaciju
  • kao što će te vidjet ona se sastoji od Google map API-a i jquery-a
    ovdje sam samo zaljepo dio koda kako bi otprilike mogli vidjet sto se radi
    znaci on u dvije varijable spremi kordinate te nakon što korisnik pusti pomični marker automatski poziva update.php koji zapisuje u textualnu datoteku kordinate.

ako želite isprobat skriptu skinite ju ovdje

Htio bih ovu skriptu iskoristiti tako da nakon što korisnik odabere lokaciju i unese još podosta informacija da se sve lijepo sprema u bazu pomoću php-a.
Molim pomoć te nekakve prijedloge kako proslijediti jquary varijablu skupa sa php varijablama, (znam da je jQuary korisnicka a php serverska skripta te da je nemoguce dodjelit varijable jedne drugima samo tako osim preko $_POST kao sto je učinjeno u ovoj skripti).
Moja ideja je bila da kreiram jednu tablicu baze u kojoj bi se privremeno spremale kordinate te sa slanjem podataka ponovo preuzimale i spremale u željenu tablicu. Ne vidim drugi način osim ako sve radim u jQuariy-u ili javascriptu kao što su to napravili na njuškalu za lokaciju apartmana
Htio bih se zadržat na php-u jer sam i u njemu tek početnik te vas molim prijedloge kako bih što lakše iskoristio ovu skriptu ili da me samo uputite na neku od lakših i jednostavnijih rješenja.
zahvaljujem se unaprijed

zaboravih reći da vidite primjer od njuškala nakon što odete na postavljeni link da kliknete na Turističke usluge -> Privatni smještaj u Hrvatskoj -> POTVRDI KATEGORIJU I NASTAVI

Zar nitko nema nikakvu ideju

Pronašao sam nešto slično ali napisano u asp-u http://gathadams.com/2007/08/30/draggable-marker-google-maps-demo/

Ovakvo nešto bi mi bilo idealno sa ovim dodatkom pomoću kojeg se pronađe mjesto pa tek onda postavi oznaka.

Također sam pronašao i nešto što pretpostavljam da bi koristilo od jquery-a
http://api.jquery.com/change/ samo što bi htio da ide u <input type=“hidden” value=""“ovdje”"" /> al to zbilja nemam pojima kako da napravim.

Hvala

Evo ga riješio problem

I sad sve to u verziju 3…

Evo i verzije 4 :bljesak:

Sada kada se stisne na kartu marker se pozicionira na sredinu karte i svaki slijedeći puta kada tražimo recimo lokaciju i pronađemo je, ponovno se pozicionira na sredinu klikom na kartu s time da se onaj prvi marker obriše.

Lat i Lng se ažuriraju i na postavljanje markera i na pomicanje.

Eto 3 dana muke i sam svoj majstor koji nema poima o javascriptu.

Rješenje i dalje nije idealno jer početna ideja je bila da tamo di kliknem da se stvori marker ali zasad nemam volje za to , ovo će mi biti čist dovoljno.

Ovo možete spremit i u običan html, radit će

Pozdrav

Mislio sam na Google Maps API v3 :slight_smile:

Vidiš vidiš , nisam to ni zagledao a izgleda jednostavnije. Bilo je dosta starijih primjera v2 iz kojih sam ovo izvukao ali kad uhvatim vremena napravim i u verziji API-a 3 .


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja