Google mi blokirao oglase na sajtu

Kao i sam naslov kaže google mi je blokirao oglase iz ovog razlog: “Vrijedan oglasni prostor: kopirani sadržaj Onemogućeno posluživanje oglasa” Otvarao sam par puta “tikete” da sam ispravio grešku svaki put mi je stigao odgovor da sam opet kopirao sadržaj,košto polovično i jesam. I onda sam odlučio baš fino sve otkucati i riješiti stvar kad ovo mi stiglo na mail od googla.
"Poštovani,

zahvaljujemo što ste poslali žalbu. Ipak, nakon što smo temeljito pregledali sajt(xx) i razmotrili povratne informacije koje ste nam dali, u ovom trenutku nismo u stanju omogućiti ponovno posluživanje oglasa na vašoj web-lokaciji jer se čini da ona još uvijek krši naša pravila.

Primjer stranice na kojoj se dogodilo kršenje pravila: Link(XX)

Razlog poduzimanja ove radnje u vezi s računom:

Izdavači ne smiju ni na koji način uzrokovati da korisnici nenamjerno klikaju na Google oglase ili poticati prekomjernu pozornost na oglasne jedinice. To uključuje implementacije kao što su:

postavljanje Google oglasa u skripte plutajućih okvira
blještave animacije koje skreću korisnikovu pozornost na oglase
strelice ili druge simbole koji pokazuju na oglase
izgledi web-lokacije koji sadržaj stavljaju u donji dio stranice
Raspoloživa sredstva za očuvanje sigurnosti računa:

Programske smjernice
Podsjetnici na pravila kako bi vaš račun bio siguran
Centar za pomoć s pravilima"

Skripti nemam nikakvih,jedino što sam ubacio u Widget reklamu i dao nadimak(ime) widgetu “Oglas:”
I tu sam ubacio reklamu.

Jel mi riješenje nova domena ili ima neko drugo riješenje,ne znam više šta da uradim…

ja bih probao sa novom domenom, mada se više ništa ne zna sa tim velikim igračima

1 Like

Meni je evo već 11-ti dan kako mi je AdSense uveo “dupli klik” gdje posjetilac mora kliknuti dva puta kako bi otvorio sajt oglašivača, tako da je zarada drastično opala. Sa ~0,70 RPM na 0,20 eur. Razlog kao zbog “slučajnih klikova” i sa vremenom to se može vratiti u normalu

Probao sa novom domenom ali isto…

Vrati se u normalu nakon odredjenog vremena, ali si vjerovatno prekrsio neke od uslova … vjerovatno moras naglasiti ono “Advertisement” iznad svakog oglasa, negdje ti oglasi lice na slike previse, oglasi su ti mozda odmah ispod naslova vijesti i sl.

Kada ispravis to, nestace ti dupli klik … samo od sebe da cekas - nece!

Debilno mi je da stoji to “Advertisement” iznad kad već na većini oglasa piše “Oglas”. Na slučajne klikove ne mogu uticati ni na koji način. Jedino da uklonim oglase u potpunosti :smiley:

Sve je u skladu sa pravilima već 4 godine kako imam oglase na tom sajtu.

Sačekaću još 4-5 dana pa ako ne vrate u normalu ili ću ukloniti sve oglase neko vrijeme ili ostaviti samo jedan oglas pa da mogu provjeriti s vremena na vrijeme da li su vratili u normalu.

oglas mi jeste bio ispod naslova i jesam kršio pravila ali ispravio sam,hajde valjda sada bude kako treba

Ja sam bio nasao nekog iz Supporta s kojim sam razmjenio par emailova i on mi je bas tako naglasio sta je problem i to bas u mom slucaju - poostrili su uslove, iako sada manje banuju zbog FB konkurencije

Moraces cekati i do 10-ak dana da vidis jel ti to jedina greska…