Google mi blokirao oglase na sajtu


#1

Kao i sam naslov kaže google mi je blokirao oglase iz ovog razlog: “Vrijedan oglasni prostor: kopirani sadržaj Onemogućeno posluživanje oglasa” Otvarao sam par puta “tikete” da sam ispravio grešku svaki put mi je stigao odgovor da sam opet kopirao sadržaj,košto polovično i jesam. I onda sam odlučio baš fino sve otkucati i riješiti stvar kad ovo mi stiglo na mail od googla.
"Poštovani,

zahvaljujemo što ste poslali žalbu. Ipak, nakon što smo temeljito pregledali sajt(xx) i razmotrili povratne informacije koje ste nam dali, u ovom trenutku nismo u stanju omogućiti ponovno posluživanje oglasa na vašoj web-lokaciji jer se čini da ona još uvijek krši naša pravila.

Primjer stranice na kojoj se dogodilo kršenje pravila: Link(XX)

Razlog poduzimanja ove radnje u vezi s računom:

Izdavači ne smiju ni na koji način uzrokovati da korisnici nenamjerno klikaju na Google oglase ili poticati prekomjernu pozornost na oglasne jedinice. To uključuje implementacije kao što su:

postavljanje Google oglasa u skripte plutajućih okvira
blještave animacije koje skreću korisnikovu pozornost na oglase
strelice ili druge simbole koji pokazuju na oglase
izgledi web-lokacije koji sadržaj stavljaju u donji dio stranice
Raspoloživa sredstva za očuvanje sigurnosti računa:

Programske smjernice
Podsjetnici na pravila kako bi vaš račun bio siguran
Centar za pomoć s pravilima"

Skripti nemam nikakvih,jedino što sam ubacio u Widget reklamu i dao nadimak(ime) widgetu “Oglas:”
I tu sam ubacio reklamu.

Jel mi riješenje nova domena ili ima neko drugo riješenje,ne znam više šta da uradim…


#2

ja bih probao sa novom domenom, mada se više ništa ne zna sa tim velikim igračima


#3

Meni je evo već 11-ti dan kako mi je AdSense uveo “dupli klik” gdje posjetilac mora kliknuti dva puta kako bi otvorio sajt oglašivača, tako da je zarada drastično opala. Sa ~0,70 RPM na 0,20 eur. Razlog kao zbog “slučajnih klikova” i sa vremenom to se može vratiti u normalu

Probao sa novom domenom ali isto…


#4

Vrati se u normalu nakon odredjenog vremena, ali si vjerovatno prekrsio neke od uslova … vjerovatno moras naglasiti ono “Advertisement” iznad svakog oglasa, negdje ti oglasi lice na slike previse, oglasi su ti mozda odmah ispod naslova vijesti i sl.

Kada ispravis to, nestace ti dupli klik … samo od sebe da cekas - nece!


#5

Debilno mi je da stoji to “Advertisement” iznad kad već na većini oglasa piše “Oglas”. Na slučajne klikove ne mogu uticati ni na koji način. Jedino da uklonim oglase u potpunosti :smiley:

Sve je u skladu sa pravilima već 4 godine kako imam oglase na tom sajtu.

Sačekaću još 4-5 dana pa ako ne vrate u normalu ili ću ukloniti sve oglase neko vrijeme ili ostaviti samo jedan oglas pa da mogu provjeriti s vremena na vrijeme da li su vratili u normalu.


#6

oglas mi jeste bio ispod naslova i jesam kršio pravila ali ispravio sam,hajde valjda sada bude kako treba


#7

Ja sam bio nasao nekog iz Supporta s kojim sam razmjenio par emailova i on mi je bas tako naglasio sta je problem i to bas u mom slucaju - poostrili su uslove, iako sada manje banuju zbog FB konkurencije

Moraces cekati i do 10-ak dana da vidis jel ti to jedina greska…