Google ostvario 5 puta veću zaradu na godišnjoj razini u zadnjem kvartalu 2009

Neto dobit Googlea u posljednja tri mjeseca prošle godine bila je 1,97 milijardi dolara, što je pet puta više u usporedbi s istim razdobljem 2008., kada je dobit bila tek 382,4 milijuna dolara

Link na članak u večernjem

da mi je samo 1% te njihove tromjesečne zarade :stuck_out_tongue:

I onda umijesto da i naša zarada koji koristimo adsense bude veća, ona se smanjuje (odnosno cijena klika se smanjuje). :dolje:

[quote=“TMWeb”]Neto dobit Googlea u posljednja tri mjeseca prošle godine bila je 1,97 milijardi dolara, što je pet puta više u usporedbi s istim razdobljem 2008., kada je dobit bila tek 382,4 milijuna dolara

Link na članak u večernjem[/quote]

Još jedan razlog zašto koristiti Bing!

Najbolje je to što nama vrijednost klika pada, tj kreće se na smiješnim iznosima, a u članku također piše "Od ukupnih prihoda najveći dio, od 53 posto, Google je ostvario izvan SAD-a. "
Istina da je naše tržište za Googlove pojmove smiješno malo,a l bilo bi lijepo da toliku dobit malo raspodjele na vlasnike webova koji nisu u SADu.
Isto tako piše “Google je u posljednjem kvartalu zabilježio rast od 13 posto na plaćene klikove na oglase postavljene na internetu.”

Izgleda da je google odlučio malo više mislit na sebe. Nama je smanjio klik 3 puta, naravno da će sa time sebi povečat zaradu!

imate boljeg oglašivača? uzmite ga, čemu da vama google plaća više nego što drugi? sve je stvar ponude i potražnje :wink:

[quote=“TMWeb”]Najbolje je to što nama vrijednost klika pada, tj kreće se na smiješnim iznosima, a u članku također piše "Od ukupnih prihoda najveći dio, od 53 posto, Google je ostvario izvan SAD-a. "
[/quote]

Nisam upoznat jer se ne bavim oglašavanjem, ali tko su to “mi”? Misliš na hrvatske web majstore ili generalno webmajstore?

za korisnike Adwordsa divna vijest, ali za utjehu u zadnjih godinu i pol nije bilo bitnih promjena na hrvatskom tržištu, cijena koju plaćam za klik je toliko mala da me sram reć :mm:

da stvar bude još apsurdnija kod nas velike firme se smiju kad dobe ponudu za oglašavanje na internetu jer im djeluje neozbiljno zbog malih iznosa :rolleyes:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja