Google Panda

Citam, citam i samo citam vec zadnja 2 meseca a nigde da nadjem odgovor na pitanje: Sta je google panda precrtala ?
Planiram da zacrtam sebi misiju za backlink building ali nisam siguran da ovi direktorijumi i highPR webovi koje imam na svojoj listi od pre 2 godine su jos validni u ocima SE. Mnogi pricaju i o minus poenima sto se tice backlinkova pa me sve ovo dovodi u stanje : Da li raditi ili ne ?
Molio bih ako neko ima da preporuci jos neko stivo koje je vredno citanja a gde ima tragova nekim istrazivanjima vezano za backlinking. Ili mozda neka licna iskustva ako je neko voljan uopste da ih iznosi :smiley: Hvala

Ajmo malo bump

Gle, konačan odgovor ti nitko ne može dati, već samo rezultate iz svojih testiranja i ono što je pročitao o tuđim rezultatima.
Ono što ti ja mogu reći da “smeće” linkovi i linkovi iz direktorija ne pomažu previše, ali niti ne odmažu. U svakom slučaju nema razloga za ne koristiti ih uz ostale metode.
Najviše pomažu kvalitetni linkovi sa drugih visoko pozicioniranih stranice, no to je uvijek vrijedilo.

Netrebaš raditi backlinkove ako imaš dobar sadržaj koji je korisnicima zanimljiv, vole i razumiju čitati.

Ta panda zahtjeva od webmajstora da pišaju krv da bi uspjeli na tržištu.

Tako je. U protivnom na prvih 30 mjesta na Googleu nema nikoga.

Možeš imati sadržaja koliko hoćeš, svakih 5 minuta da objaviš nešto potpuno originalno ne pomaže previše ako nemaš baš nijednog backlinka, bar za početak. kasnije te počnu linkati sami ako si baš toliko kvalitetan.
Sad jedino dolazi u pitanje broj linkova, otkuda dolaze, jesu li do follow ili ne. Oko toga se vode stalne rasprave, svi su “u pravu”, a jedino veliki G zna odgovor ali mudro šuti i svako malo promjeni pravila igre.
Probaj, drži se jedne taktike mjesec-dva, pa ako ne vidiš pomake, mjenjaj. Ako ide nabolje samo nastavi i ne odustaj jer čestim mijenjanjem pristupa gubiš svakako. Bar po meni je svaki link dobar link, neki se ne slažu s tim, ali to je opet do pojedinca, meni zasad ide ok.

Jerbo ova lista koju imam tim stranicama je sad opao PR kad sam gledao i to sve i jednoj bar za 2 nekima i za 4 lol. A sve su bile 6+ kad sam prvi put backlinkovao ( doduse pre 2 god). Sve u svemu probacemo pa cemo da vidimo.

Da, mr. G je Pandom poderao mnoge, i stvarno ti je stara lista. Najlakše ti je sad preko blog komentara i forum profila dobiti neke rezultate, pogotovo ako se tematski vežu na tvoj site. Meni ne igra ulogu do follow ili ne, a frišku listu si skineš za 10 minuta ili nađeš na webu listi koliko hoćeš i deri.

Imas li neki link mozda za podeliti ? Sto se tice tih friskih listi…

Poslao sam ti PM, biće nešto :wink:

:rotfl:

Pa ako svi gube i nemoguće je probiti se na vrh, logično je da na vrhu nema nikoga.