Google tracking

Čudan neki algoritam čuvenog tog špijuna :). Ajd što fali nekoliko gradova, ali dam glavu da biciklom nisam prošao više od 5 km.

Jel se moze ovo vidjeti na androidu na google mapsu?

Mislim da ne može. Ovo (godišnje) izvješće mi je stiglo na mail.

kod mene je povijest lokacija isključena

btw. svi koji prosipaju teorije zavjera da nas google “špijunira” i prati svaki naš pokret moraju znati da ste na to vi lično pristali kada ste čekirali opciju “Prihvatam uslove korištenja” i kada ste nakon toga pritisnuli dugme “Izradi račun”.

dakle ako ne želite da vas google špijunira, nemojte koristiti chrome, youtube i android

teško je bez toga znam, to je cijena napretka čovječanstva

1 Like

I kod mene je History off, ali opet sam dobio ovo sr***e

Dakle, @korisnik9758789 je to jako lijepo objasnio, pa nemam potrebe šta dalje tipkati :slight_smile:

Situacija:
Cura i ja noćimo kod prijatelja u apartmanu u Zg na 5. katu zgrade.
Na prva 2. katu ima 1 apartman i točno iznad nas još jedan.

Sutradan nas google pita da ocjenimo točno apartman u kojem smo spavali.
S obzirom da me to malo zainteresiralo, provjerio sam i vidio da svaki apartman ima svoj naziv na vratima, osim našeg apartmana. Naš je imao samo prezime vlasnika na vratima.

Uopće se ne zabrinjavam oko takvih stvari, ali živo me zanima na koju foru je google znao da mi spavamo na 5., a ne na 2. ili 6. katu zgrade.
Nismo koristili nikakvo posredništvo tipa booking i slicne.
Jedina poveznica je to što u imeniku imam broj vlasnika (cak ga nemam ni na drustvenim mrežama) i što smo s njim bili na piću dan ranije.

možda se neko na toj lokaciji čekirao prije?

edit: moja greška, nisam pročitao post kako treba :smiley:

Apartman je na bookingu i on ga renta već godinu-dvije tako da se vjerojatno netko nekad označio tu.
Ni cura ni ja ga nemamo na drustvenim mrežama jer ih on ne koristi koliko ja znam.

Znas sto, ja necu uopce ulazit u ovu problrematiku, ja se bojim da su google i facebook povezani i da prisluskuju, ono sto sam neki dan pricao google i facebook mi nudio.

Nesto gadno se desava…

I o toj opciji smo pričali, ali smo 100% sigurni da nitko od nas ni u jednom trenutku razgovora nije spomenuo službeni naziv apartmana.
Preko whatsappa smo dobili adresu i kat apartmana, a uživo smo preuzeli ključeve.

ne dešava se ništa gadno, sve što se prikuplja - prikuplja se u marketing svrhe

zato svako ko se oglašava na fejsbuku ima opciju da svoj oglas plasira razvedenim osobama, bračnim parovima sa 3 djece, bračnim parovima bez djece, ljudima koji su skoro diplomirali, ljudima bez fakulteta, ljudima koji planiraju diplomirati ili ljudima koji planiraju dobiti dijete

dakle sve u svrhu toga da što relevantniji oglas dođe do što relevantnije osobe

jer je cilj prodavca da proda proizvod onome kome je potreban taj proizvod a cilj kupca je da kupi proizvod koji mu treba

dakle marketing se diže na neki novi nivo, prevazišli smo promociju putem TV reklame gdje meni reklamiraju krevetac za bebe koji me uopšte ne zanima jer ne planiram uskoro praviti dijete :smiley: a oduzimaju mi vrijeme džaba

1 Like

Bas neki dan zena i ja pricali o necemu i poslije svaki na svoj mob i krenu reklame o tome sto smo pricali…neznam dali je to slucajno, ako nije onda je strasno…

2 Likeova

Slicno i meni se dogodilo.

Navikavajte se. :blush:
Što će tek biti kad uđemo u 5G mrežu? :thinking: Tko preživi, pričat’ će.

(Šala za kraj) :smile: :o:

1 Like

Ne razumijem zašto vam je bitno da li vas google prati? Skrivate nešto? Tko ne želi da ga se prati neka ne koristi moderne tehnologije. Kad ideš van mobitel ostavi doma…jer ako niš drugo prati te mobilni operater.

@drago883 promasio si temu na debelo. Nije problem sto me prate, nego je problem sto oni prikupljaju podatke koja onda koriste u svoje marketinske svrhe bez da su mene uopce pitali i time narusili moju privatnost, i ne samo da prikupljaju te podatke za sebe nego ih prodaju za masne pare drugim stranama.

Drugim rijecima sisaju nas kao ovce kao sto je rekao jedan kolega iz drugog topica.

2 Likeova

Pitali su nas, kliknuli Accept, a da nismo niti pročitali sadržaj

Misliš da provjeriš istoriju lokacija? To uvijek može na Google, uloguješ se na svoj Google nalog, odeš na Google Maps, lijevo u hamburger meniju ima opcija “timeline” ili “hronologija” zavisi, izbaci ti isto ovo.

Ma to znam, nego ne mogu naci jel ima da stavis da odjednom pokazuje sva mjesta u nekom vremenskom periodu, npr mjesec, godinu i sl., ima samo za svaki dan pojedinacno (ili ne mogu naci :sweat_smile:)

@dadaas pa, otprilike to je isto. Stavili su nas na varijantu hoćeš/nećeš, posebno ovi koji su praktički monopolisti jer su se toliko razvili da im rijetko tko može konkurirati. Rijetko tko će se odreći googla zato što ga google prati. A isto tako sumnjam da se svi možemo dogovoriti da pređemo par dana na bing :slight_smile:

Šiša nas kao ovce onaj tko može.