Google upozorava na zastarjele verzije CMS-a

Izvor: https://geek.hr/webmajstori/google-upozorava-na-zastarjele-verzije-cms-a/

Dosta webmastera proteklih je dana primilo upozorenje iz Google Search Console vezano za dostupna osvježenja CMS-a koje koriste na svojim internet stranicama. Jeste li vi među njima? Baš danas na Webmajstori forumu je otvorena tema vezana za hakiranu stranicu upogonjenu WordPressom. Iskusniji članovi odmah su prepoznali razlog ranjivosti ovog CMS-a (kao i svakog drugog). To su najčešće – nulled teme…

ja sam dobio upozorenje, a imam posljednju verziju wordpressa

Što jest jest. Uvijek mudro zbori naš Jim. :smile:

ja sam isto dobio upozorenje… isto imam zadnju verziju WPa… provjerio sam sajt sa skenerima i sve je ok…
nemam nulled templejte ne nije mi jasno zasto su mi poslali te poruke…
Mozda je zanimljivo primjetiti da sam dobio te poruke za sve sajtove na kojima imam ugrađen cod za “like box” za facebook.
Malo sam na to poslumljo … mozda ih tu nesto smeta…

Ja inače apdejtam sve, volim kad je sve uredno…

Šta se čudite? WP je stara raga već godinama… :joy:

Mozda Google hoce da kupi WP u skorije vrijeme , ko ce ga znati :smiley:

WP je open-source tako da ne vidim nacin.

Ako nesto puno ljudi koristi nema veze sto je open source google ce dat pare da budu glavni na tom projektu naravno ako ih zanima

Everything you see here, from the documentation to the code itself, was created by and for the community. WordPress is an Open Source project, which means there are hundreds of people all over the world working on it.
https://wordpress.org/about/

Ukratko ti je tu objasnjeno.Google da hoce nesto da radi na WP-u, forka lijepo repozitoriji i radi sta hoce s njim.Ovo nije komercijani proizvod pa da se to moze kupiti.Postoji Wordpress.com koji je vjerovatno neka komercijala.