Google zabilježio velik pad profita

Link
Možda je ovo posljedica gubitka korisnika radi njihove sve lošije tražilice ili je možda tražilica sve lošija radi gubitka profita pa pokušavaju rezultatima u serpu nadomjestiti gubitak profita. Možda tek sada počinju osječati prisutnos facea? A možda je nešto četvrto…
Uglavnom čudno je da google radi najveće promjene nakon 98’e na serpu baš kada su doživjeli jedan od najtežih kvartala.

Pa nije cudno, to vec neko vrijeme i znaju pa uvode mnoge promjene. Vjerovatno si racunaju da ce firme koje imaju novca vise ulagat ako se google “obracuna” sa spammerskom stranom weba.

stvari će postat jako interesantne kad fejs lansira svoj “adsense” :slight_smile:

Mislim da je njima ideja uništit “klasični SEO”, da bi digli više love na oglašavanje.
Isto tako mislim da će im se ovo vratit kao bumerang, i da će netko drugi profitirati na njihov račun.

Zamislis, kad napišeš SEO, forum to prevede u SEO! :wink:

Debilno!

Zato napišeš SEO :sunglasses:

Nevjerujem da će facebook “adsense” uzjecat na google adsense. A što se tiše SEO google ga svakako pokušava eliminirat jer imaju dosta spam stranica sa dobrim SEO-m

Hmm… SEO.

Hehe … ja sam napisao prijašnji post da provjerim dali replacea S.E.O sa SEO xD

Izgleda da google pretraživaču ide kao što je i očekivano. Problem je Motorola:

Our own Henry Bodget has a detailed analysis of what went wrong with Google's earnings. He attributes the worse than expected performance to lousy numbers from Motorola. 

The core business, says Blodget, was about in line with expectations. The core business had $11.4 billion in gross revenue versus expectations of $11.5 billion, and adjusted operating profit was $3.95 billion versus expectations of $4.1 billion.

Motorola, meanwhile, did $2.6 billion in revenue versus expectations of $2.9 billion. It also had adjusted losses of -$151 million, versus expectations of -$28 million.

GOOGLE EARNINGS LEAK - Business Insider

Ja mislim da Google u puno stvari ulaže ogromne novce da bi to dao korisnicima besplatno. Mape, Earth, Docs, StreetView, Ocean itd itd…, ali još se ja ne bih brinuo za njih. Ipak im je dobit preko 2 mlrd $ (WOW, nije 3 nego “samo” 2,5). No u poslovnom svijetu mogu tu popušit jer se svi ostali uvijek urote protiv onog najjačeg.

I ja se slažem da bi im se ovo filtriranje tražilice moglo obit o glavu jer prvi se mislim prebacit na neke bezvezne stare tražilice da pronađem nešto što nije u popisu blagoslovljenih stranica od SAD i EU.

[quote=“ex_profa”]Ja mislim da Google u puno stvari ulaže ogromne novce da bi to dao korisnicima besplatno. Mape, Earth, Docs, StreetView, Ocean itd itd…, ali još se ja ne bih brinuo za njih. Ipak im je dobit preko 2 mlrd $ (WOW, nije 3 nego “samo” 2,5). No u poslovnom svijetu mogu tu popušit jer se svi ostali uvijek urote protiv onog najjačeg.

I ja se slažem da bi im se ovo filtriranje tražilice moglo obit o glavu jer prvi se mislim prebacit na neke bezvezne stare tražilice da pronađem nešto što nije u popisu blagoslovljenih stranica od SAD i EU.[/quote]

Pomisli samo koliki trošak (i koliko podataka!) imaju što besplatno nude Gmail i Google Analytics. Maltene za pola interneta imaju tačne podatke koliko posete, odakle i zašto dolazi.

Preko gmaila zaradjuju kroz reklame a analytics je alat da sve zadrze u svojoj kuci i da ljudi mogu radit bolje sitove kako bi na kraju oni profitirali od searcha i podataka. To je vrlo dobro osmisljen eko sustav. :slight_smile:

Upravo tako @Marko_bweb. Uskoro će doći i free CDN (ako već nije), a to sve s ciljem većeg klikanja po oglasima. Znaju oni kaj rade.

Free cdn? Zezas?

Ne ne, bus vidio

Google potiho globalizirao rezultate pretraĹľivanja - SEO
i google.hr pomalo postaje neupotrebljiv, nemojte ostati šokirani kada pronađete kineske, ruske, tuđbekistanke sajtove u rezultatim pretrage.

Sve ide kvragu. Treba sadit kumpire.

Ne vjerujem, volio bi jer ne volim hosting gamad i njihove limitirane a u biti cesto oversellane resurse. Cesto i oni koji su iz pocetka dobri za koji godinu pocnu sa cashinom i ne dobijes uslugu koju su imao na pocetku.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja