Googleov DFP - mogućnosti?

Zanima me može li se na DFP postavit recimo nečiji oglas, banner i sl., i da se taj oglas pojavljuje samo na određenoj stranici.

Konkretno, imam stranicu sa podacima o prezimenima. I sad, ako neko zakupi oglasni prostor za neko od prezimena, npr. Jurić, onda bi se njegov oglas treba prikazivat samo pod tim prezimenom. Neko uzme pod prezime Banovac, onda njemu samo pod tim itd. Pozicija oglasa je ista kod svih prezimena, znači ovisno o tome koje se prezime prikaže, treba se prikazat i oglas.

Hvala

Mislim da može ali ne baš za što tebi treba…

http://www.google.com/support/dfp_sb/bin/static.py?page=guide.cs&guide=27854&topic=28341&answer=82284

20 kriterija po 200 vrijednosti max. Ako i nazoveš jedan kriterij targetinga “surname”, trebalo bi unaprijed napunit DFP vrijednosti tog kriterija. Međutim sigurno ima preko 200 prezimena?

Na sajtu pretpostavljam da jednostavno u tagu gdje se poziva taj oglas i targeting parametar da dinamicki ispise prezime. Kad se poklopi targeting iz DFP-a i tag-a na webu trebao bi se prikazati oglas.

Nisam radio do sada radio ovo jer sam koristio DFP za svoje potrebe u jednostavnijem obliku.

Nadam se da sam bar malo pomogao :slight_smile:

hm… da, ima skoro 2000 prezimena (većinom upiti, ali pomalo se puni) i pretpostavija sam da to baš neće ić sa DFP.
Inače, nisam do sad koristija DFP i onako kad sam letimično pogleda pari mi komplicirano. Treba bi malo isprobavat, krenit u to, ali kad ga otvorim izgubim volju otkrivat, istraživat… uh!
hvala echo

a čuj, možeš eksperimentirati

20x200 = 4000

npr. staviš da je od slova a - c prva grupa, od d-f druga, itd… max za početak do 100 prezimena po grupi da ih imaš kasnije prostora proširiti do 200 po grupi…

pa ti se setovi zovu:

surname_a-c
surname_d-f

itd…

onda nešto treba napisati u kodu u stilu… ako je prvo slovo prezimena b, stavi tag GA_googleAddAttr(“surname_a-c”, “$prezime”);
itd

Ma DFP je jako moćan, tehnološki i marketinški za maksimizirati prodaju unsold invetorija, da ti se web moze targetirati po placementima iz adwords-a, pojavljivati u media planning tool-u i sl…

Ja bas planiram uskoro napraviti jednu onako megalomansku implementaciju :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja