Googleova politika prema feed agregatorima

Zanima me kako google gleda na siteove imaju veliku agregaciju sadržaja s drugih stranica. Npr. ja imam site koji agregira sve vijesti o (npr.) igrama putem wordpress pluginova, ali mi je početna stranica wordpress blog koji prati tu tematiku popratnim sadržajem i na njemu je unique content…

Hoće li mi dozvoliti adsense?

Hoće, pitanje je kako češ proći na tražilici.

To mi nije bitno, napravit ću da mi botovi ne skeniraju taj content nego samo origigi content.

A daj mi reci, kad dodajem drugi site za adsense, moram li ponovno čekati da mi odobre adsense ili samo nastavim pa oni kada stignu approveaju…

Nema dodavanja drugog sajta, nema odobravanja, nema …
Kreiraš oglasni blok i pritefteri ga na drugi svoj sajt.

Aj kad već ispitujem o adsensu evo jedno pitanje vezano za drugi projekt, što je s AdSenseom i ovakvim materijalom

http://www.totallycrap.com/galleries/gallery_irina_shayk_in_gq_magazine/

Znači, neka vrsta komercijalnog semi-erotskog photo sessiona, ništa hardcore, ništa previše otkrivajuće. Worst-case scenario, sisa viri van…

Naravno, takav materijal bi zauzimao oko 5% site contenta…

Da se nadovežen na temu…
Jel koristi netko ovo:

http://feedjit.com/

Kak google gleda na to ?

Ja sam to koristio prije redizajna sitea i sve pet. Ne vidim zašto bi google nešto takvo kažnjavao…

Ako cemo zvanicno, zabranjeno je stavljanje Adsense na stranicama ciji tekstualni sadrzaj ne prelazi 60% (svaka stranica, tj. ukupno) - obratite paznju vi koji odrzavate stranice sa igricama.

Mozda ste do sada dobro prolazili, ali ako Google to prepozna, ne pise vam se dobro.

[quote=“Milito”]Ako cemo zvanicno, zabranjeno je stavljanje Adsense na stranicama ciji tekstualni sadrzaj ne prelazi 60% (svaka stranica, tj. ukupno) - obratite paznju vi koji odrzavate stranice sa igricama.

Mozda ste do sada dobro prolazili, ali ako Google to prepozna, ne pise vam se dobro.[/quote]

Jel može link na to što si napisao ?
Kao jumfera, željan sam probijanca :smiley:

[quote="’[NEMESIS"]]Aj kad već ispitujem o adsensu evo jedno pitanje vezano za drugi projekt, što je s AdSenseom i ovakvim materijalom

http://www.totallycrap.com/galleries/gallery_irina_shayk_in_gq_magazine/

Znači, neka vrsta komercijalnog semi-erotskog photo sessiona, ništa hardcore, ništa previše otkrivajuće. Worst-case scenario, sisa viri van…

Naravno, takav materijal bi zauzimao oko 5% site contenta…[/quote]

examples of unacceptable content:

* Lewd or provocative images
* Crude or indecent language, including adult stories
* Sexual tips or advice
* Sexual fetish sites (e.g. foot fetish content)
* Adult toys or products
* Ads or links to external sites containing adult content

https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?hl=en&answer=105957

Our policy regarding adult or mature content may include any material that is not appropriate for all audiences. While this obviously includes full nudity or sexual activity, it may also include textually explicit sexual content, image or video content containing lewd or provocative poses, strategically covered nudity, see-through or sheer clothing, and close-ups of anatomy that would be inappropriate if shown nude.

Obrati pažnju na “that would be inappropriate if shown nude”. Guzica može biti potpuno pokrivena tako da se ne vidi ni malo kože, ali svejedno je inappropriate zato jer je guzica, a ne zato jer je gola.
Na linku kojeg si stavio imaš i nudity i provocative poses i see-through clothing.

Zvao sam google da vidim zašto zabranjuju guzice i javila mi se Jadranka Kosor…

E, a što ako mi takav sadržaj zauzima samo mali djelić contenta, a da mi se kod takvog contenta ne pokazuju adsense oglasi?

webjumfer, to mi je rekao jedan lik koji zaradjuje najvise na balkanu preko adsensa (ja ga ne koristim ni na jednom svome sajtu), pitat cu ga ako mi moze dati neki link

nemesis, koliko sam ja shvatio, zabranjeno je stavljati na cijelom sajtu ako jedna od stranica ne zadovoljava - mozda grijesim, mozda i moze tako sto ti kazes

webjumfer, to mi je rekao jedan lik koji zaradjuje najvise na balkanu preko adsensa (ja ga ne koristim ni na jednom svome sajtu), pitat cu ga ako mi moze dati neki link

nemesis, koliko sam ja shvatio, zabranjeno je stavljati na cijelom sajtu ako jedna od stranica ne zadovoljava - mozda grijesim, mozda i moze tako sto ti kazes

[quote=“Milito”]webjumfer, to mi je rekao jedan lik koji zaradjuje najvise na balkanu preko adsensa (ja ga ne koristim ni na jednom svome sajtu), pitat cu ga ako mi moze dati neki link

nemesis, koliko sam ja shvatio, zabranjeno je stavljati na cijelom sajtu ako jedna od stranica ne zadovoljava - mozda grijesim, mozda i moze tako sto ti kazes[/quote]

Nemam ni ja takve stranice, al mislim da je to nije moguče. Stranice bez tekstualnog sadržaja isto tako mogu biti zanimljive kao sa tekstualnim. Neki sajtovi sa igrama koji broje 50k dnevnih posjeta i koji donose google-u lovu, sumnjam da bi samo tak dobili košaricu…

Neka te nista ne iznenadi, znam da su liku (nije sa ovih prostora) koji je mjesecno zaradjivao $10 000 ukinuli AdSense zbog gluposti.

A što je s eTargetom? Index.hr redovito objavljuje provokativan sadržaj i oni imaju samo eTarget.

[quote=“gambo”]examples of unacceptable content:

* Lewd or provocative images
* Crude or indecent language, including adult stories
* Sexual tips or advice

[/quote]

Joj kako ga kenjaju, prvo svi moguci portali su puni takvih sadrazaj, pogotovo svako malo se daju sexual tips i slicno a i imaju google reklame.
Drugo kao da da smo u 15 stoljecu, dali je sama crkva napravila adsense ili sto? Korisnik bi mogao sam oznaciti kvacicom da ne zeli svoje reklame na sitovima sa adult contentom i gotovo, ovako se vrsi neka diskriminacija na temu sexa dok se vjerovatno da pisem o oruzju, ratovima po svijetu ili nesto tako nebi imalo problema.

Dali se prodavaci sexualnih pomagala onda nikako nesmiju korsititi adsensom tj adwordsima nebi li to trebalo biti protuzakonito da se nekom uskracuje usluga?

Ni u AdSensu, kao ni drugdje, za velike i za male ne vrijede ista pravila.
Mene su svojedobno odbili primiti u AdSense zbog “provokativnih slika”.

hehe mogu oni koliko oces imat veseli logo, kada su poceli raditi druge stvari osim pretrage polako postaju big evil ili nesto slicno. npr dobar je i primjer tih sitova za igrice, oni su prepuni ukradenih igrica sa drugih sitova… do sada nemam neko jako lose iskustvo sa gglom ali stalno brijem da bi mi mogli iskljuciti account radi neke sitnice ili nesto i nemas uopce ugodan feeling sto se tice toga, ako ti blokiraju nesto nemas mail na koji se mozes obratiti, imam feeling kao da je google jedno veliko racunalo, uglavnom sve ih manje volim :frowning:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja