Gotova funkcija za tečaj hnb-a

Trebala mi je funkcija koja vraća odabrani tečaj neke valute, pa sam se malo potrudio i napravio vlastitu! Evo koda ako nekome zatreba.

Ima nekih grešaka…
Tečaj za sutra dođe danas oko 14h, međutim
u subotu i nedjelju nemaš tečaja i praznikom, tak da bi trebalo onda provjeravati za dan-2 iza ako ne nađe na taj datum…
Druga stvar, bolje je da imaš tečajnu listu u svojoj bazi pa učitaš onda sve podatke jednom i pukneš u bazu svoju, nego da ovisiš o HNB-u di je moguće da server bude nedostupan, a i sporije je, eto toliko, u svakom slučaju hvala na djeljenju funkcije pozz :wink:

[quote=“Kečko”]Ima nekih grešaka…
Tečaj za sutra dođe danas oko 14h, međutim
u subotu i nedjelju nemaš tečaja i praznikom, tak da bi trebalo onda provjeravati za dan-2 iza ako ne nađe na taj datum…
Druga stvar, bolje je da imaš tečajnu listu u svojoj bazi pa učitaš onda sve podatke jednom i pukneš u bazu svoju, nego da ovisiš o HNB-u di je moguće da server bude nedostupan, a i sporije je, eto toliko, u svakom slučaju hvala na djeljenju funkcije pozz ;)[/quote]

To sam na brzinu radio! Budem probao ispravit!

Evo ispravljeno je za nedjelje i blagdane! Nema veze što HNB stavlja listu tek u 14 sati, zato jer je to tečajna lista tek za drugi dan!

quotat ću prvo još jednom sebe :slight_smile:

[quote=“web-kiki”]Evo ispravljeno je za nedjelje i blagdane! Nema veze što HNB stavlja listu tek u 14 sati, zato jer je to tečajna lista tek za drugi dan!

Evo izbriši ono van echo “BOK”; to je bilo samo za testne svrhe :slight_smile: i trebalo bi biti ok

Imam skriptu koja svakih sat vremena provjerava listu i piše je u bazu. Ne bi rekao da se promjena dešava u 14h, već u 7.
Planirana je za javni servis samo je treba malo popeglati (custom css i sl)…

[quote=“Ibiza”]Imam skriptu koja svakih sat vremena provjerava listu i piše je u bazu. Ne bi rekao da se promjena dešava u 14h, već u 7.
Planirana je za javni servis samo je treba malo popeglati (custom css i sl)…[/quote]

Može biti, uglavnom nisu pouzdani, nije to uvijek u isto vrijeme…
Da bolje je to spremiti u bazu i imati kod sebe, nego nonstop vaditi sa HNB-a, makar za bilo što ozbiljnije HNB ne dolazi ni u obzir, ima premalen opseg valuta…

Ima i ovdje, mozete dobiti trazeni tecaj preko http, izaberete datum, valutu:

HNB tečaj (Nabava.net labs)


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact