Gubi li Google tražilica popularnost kod mladih generacija internet korisnika?

Originalna objava: Gubi li Google tražilica popularnost kod mladih generacija internet korisnika?

Gubi li Google tražilica popularnost zbog novih navika korisnika interneta? Postaje li pretraživanje putem TikTok-a i Instagrama važnije od pretraga putem Google tražilice? Može li uopće Google web tražilica izgubiti svoju popularnost u ovom modernom digitaliziranom svijetu? Google tražilica je već godinama jedan od najvećih i najčvršćih temelja interneta kakvog poznajemo. Dakako, Google tražilica ima…

1 Like

Ako je današnjim mlađim naraštajima TikTok i Instagram search važniji i pametniji za pretragu od Google-a (ili Binga) pretraživača (tražilice) koji imaju mnogo više za ponuditi (u svim segmentima) onda svet treba jedno dobro resetovanje!

3 Likeova

Naravno da gubi, pogotovo ako ce i dalje “unaprjedivati search” sve vise pocinje liciti na portal, a ne trazilicu.

1 Like

Ako Google osjeti da je ugrožen, kupit će on neku društvenu mrežu pa se tamo integrirati. No dok je Android vodeći OS za mobitele, mislim da nema straha… Glasovna pretraživanja takodjer postaju sve popularnija.

1 Like

Ma nema od tog nist nema jaceg od Googla

1 Like

U pitanju je premium content. Da li je moguće da netko potpuno besplatno radi premium sadržaj na nekim drugim društvenim mrežama? - naravno da je moguće. Dobiti će ogroman doseg i popularnost. Da li je moguće da korisnik dobije baš sve potrebne informacije i premium content za sve tematike i informacije na tim drugim platformama? Nije. Naprosto je previše onih koji žive od google-a i rade na sadržaju koje ljude interesira ili koje će ih interesirati. Jedino da baš svi kreatori sadržaja, vijesti, videa, informacija počnu besplatno raditi premium sadržaj na tim novim platformama, a to mi ne drži vodu. Rijetki si to mogu priuštiti i željeti. Mladi koji informacije traže na tik-toku će kad tad prerasti tu platformu i potražiti ono što ih zanima na google-u zbog kvalitetnije informacije. Bilo bi potrebno jako puno vremena i jako puno promjena da bi google izgubio popularnost na bilo kojoj osnovi, bez obzira na mlade. Recimo da moja kćer gleda tik-tok ali s vremenom će je početi zanimati druge stvari i širina informacija koje tamo neće moći pronaći.

1 Like