Hakiran mi je mobitel?

Bok svima. Ne znam bas da li je ovo tema za ovu stranicu ali imam problem. Ne znam da li da kazem roditeljima mislim da bi mogla nastati zbrka. Mislim da bi ovo vise vi znali nego oni.Uglavnom, upalila sam razgovor na messengeru, i na mobitelu mi se upalila kamera i krenula je snimat. U razgovor je poslan video nekog decka koji se odmice od kamere. A druga poruka je bila slika koju je uslikala moja prednja kamera. Ja taj video nisam imala u galeriji i vidjela sam ga prvi put u zivotu. Prvo sto mi je palo na pamet je da mi je netko u facebooku ili u mobitelu. Mozda virus? Da li je to moguce? Ako da, sta da radim? Policija?

Ne panicariti za pocetak. Mobitel nije hakiran da je sad netko uzeo kontrolu nad njime i sad ti nemozes nista napraviti.

Ali an dobrom si putu s razmisljanjem kada kazes da je entko u Facebooku.
Predpostavljam da imas Facebook aplikaciju na mobitelu koju jaaaaaaaako duuuuuuuuuuugo nisi updejtala. E pa vjerujem da je sada vrijeme da odes u taj play store i updejtas sve aplikacije, pa onda vidi kakos e mobitel ponasa. Ako se jos uvijek desavaju sumnjive stvari onda imas nekoliko opcija:

  1. reset to factory setting i delete all applications
  2. baci ga u zid da se stvarno razbije
  3. policija (mada neznam sta ce ti ona tu pomoc)

(u biti iams samo ejdnu opciju), sretno i updejtaj topic da bvidimo sto se desava.

skines 1 antivirus, update database, scan, mices ako sto nade, uninstall i amo skidat drugi antivirus

Da je tako jednostavno niakd nitko enbi bio zarazen virusom. Naravno nije. Ali takodjer preporucam scan sa antivirusom i ako nesto nadje onda znades da si u gabuli. Ciscenje virusa je malo kompliciraniji postupak.

Ako sam napravis scan, delete ili fix koju god opciju imas na tom antivirusnom, mogu dat ruku u vatru da ce se u cca mjesec dana virus ponovno pojavit

a jbga makar da nesto pokusa…

Da, ako nadje virus onda mora kod majstora ili googlat kako obrisat taj virus, ali vjerujem da se radi o zadacima koji se vrse kao root i ceprkanja po fileovima i nacinima koje ova djevojka garant niej ni sanjala da su moguci preko mobitela.

Vjeruj da sam imao problem na 2 ista tableta komsija donio kaze daj probaj obrisati aplikacije sama pornjava… konektujes se na wi fi sam skida aplikacije sa gp i otvara… hard reset mu nije pomagao… Spojim ga na pc da vidim kakve fajlove ima i sve sumnjive sam obrisao, no opet ista prica… Mislio sam da je u androidu problem u verziji mozda je hakovana, i drugi sam instalirao ali OPET ISTA PRICA. Taj jedan koji sam pravio sam razbio od nervoze 2 dana cimanja za nista :smiley:

To sa random reklamama i automatskim skidanjem aplikacija s gplaya su osjetili i korisnici xiaomija na kojima je bio vendor rom… Na njima se samo preflashal official rom i problem je bil riješen…

A neki mobiteli i tableti nemaju tak javno dostupne official romove pa je jedina mogućnost rootat ga i sve sumnjive aplikacije pobrisati…

Btw. Ak ko ima xiaomija sa vendor romom i sve mu dobro radi, ne znači da će tak i ostati, nekima se problemi jave odmah prvi dan, nekima nakon godinu dana…

@Ivy1 Koji mob je u pitanju, gdje je kupljen? Skidaš aplikacije samo s google playa ili? Jel skidaš još kaj osim aplikacija na mob, s nekih neprovjerenih stranica Bilo bi dobro i navesti zadnjih par skinutih aplikacija, i jel ti se jednom dogodilo ili više puta?
Znači otvorila si razgovor s nekim i baš se prikazalo onak ko da snimaš video tom nekom, i onda se poslalo?