Hakirani sajtovi i gubitak svih posjeta - MOLIM POMOĆ

Netko mi je provalio na server gdje su mi svi sajtovi, ubacio nešto što je generiralo hrpetine URL-ova spama na sajtovima, a Google je to sve fino indeksirao te javio mi da su svi sajtovi hakirani.

Vratio ja sve u normalu, backup, promijenio lozinke, međutim na Google Webmaster Toolsima sajtovi imaju na tisuće errora “Not found” URL-ova spama, za koje mi nudi da ih popravim?! Naravno posjeta sa Googlea u potpunosti nestala i tako ja ostao bez svih posjeta koje sam imao.

Kako se vratiti, da li je moguće?
…ili da sve zgužvam i bacim u koš (čitaj, odem kopati kanale ove sezone, kako sada stvari stoje). :disappointed:

Bilo kakva pomoć dobrodošla!

pa popravi ih, sitemap reindexiraj i sajt cijeli fetch as google

Predao sam odmah sitemap, išao na fetch i index. Ima već 2 tjedna ništa se ne dešava. Npr jedan sajt koji je imao svega 80.URL-ova sada broji greške:
33,137 Server error
59,576 Not found
420,251 Access denied
4 Other

Kako popraviti te greške, zašto Google ne nudi da ih maknem, jer su to sve spam URL-ovi.

pa treba mu vremena. Isto tako, nije on preko noći upisao sve te greške, i one su se pojavile kroz neko vrijeme i namnožile.

Ako si uradio sve što treba, provjeravaj i gledaj što se događa. Na kraju, mislim da možeš zatražiti i manual review stranice (više njih) ali to nisam 100% siguran.

Ono što bi ti preporučio je da u robot.txt fajlu zabraniš sve linkove koje ne želiš i ostaviš samo tvoje. Haker ti je sigurno uzeo i pristup WMT za taj site, pa se ponovno prijavi i prijavi da ti je haknut.
Imao sam susreta kod jednog klijenta sa sličnim problemoom i pomoglo je. Bitno je postaviti sve na WMT i odraditi sve ostalo što je potrebno. Koliko se sjećam ja sam zabranio sve linkove osim nekih 50tak.

1 Like

Označi ih sve i “Mark as Fixed” ako ti smetaju :wink:

1 Like

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja