razmisljao sam da kupim vps server kod kompanije Hetzner.de jel ima neko iskustvo snjima? kako naruciti ispadne cpanel licenca 31 EU, pa me interesuje jel neko kupovao server i koliko kosta onako solidan sa mjesecnom whm (licencom) npr do 30-tak EU sa whm-om kakav mogu uzeti vps?
Hetzner je odlican! Koristim ga vec godinu dana, nikad down, nikad problem.
Ovo je moja konfiguracija http://prntscr.com/9esyh6 , 32$ mesecno.
Nisam uzeo c-panel posto sve radim preko terminala.
Po meni Hetzner opcenito je jedna od vodecih tvrtki u svojoj kategoriji , za onoga tko zna sta hoce od servera i koji zna administrirati server za njega je to veoma dobra opcija , no tko ne zna ili slabo zna o tome bolje da ga ne uzima jer nece dobiti neku podrsku Bog zna kakvu , Što ? Pa zato što ima dosta ljudi koji koriste Shared i zele preci na VPS misle da su sa tim rijesili sve svoje probleme , e pa nisu , shared je lahko koristiti a VPS nije isto , nije to samo uzeti VPS staviti cPanel ili neki drugi panel i to je to ,server se mora odrzavati redovno. Ima tu jos dosta posla , kod shareda se provider brine za server , update ,security , etc , etc a tu se vi sami morate brinuti o svemu…I onda se ti isti zale po forumima kako Hetzner ne valja,kako OVH ne valja , mada firme su dobre i ispravne , tu je stvar do vas koji ste mislili da cete sve rijesiti samim kupovanjem istoga , Nadam se da me razumijete i da ne smatrate ovo kao neki napad ili sta ja znam , čisto dobronamjerno…
Pozz
Da razumijem te , u pravu si ali morao sam ovo napisati zaista , jer i sam si mozda vidio dosta njih koji kupe VPS i onda blate Hetzner , OVH , Kimsufi i sta ja znam al ustvari oni ne znaju kako da koriste uslugu. A to za cPanel licencu sto kazes to je preskupo zaista , evo pogledaj ponudu na http://transip.eu imaju trenutno neku akciju , cPanel je 10 eura licenca , pogledaj ponudu probaj server sigurno ce ti se svidjeti i bices zadovoljan , Tehnologija Virtualizacije je KVM , resursi su zagarantovani…Pozz i bez ljutnje drug…Sretno dalje…
Ni hetzner ni transip ne nude garantirani bandwidth na VPS-u. Znaci dijelis mrezni hardverski port na serveru s ostalim vps-ovima sto povlaci da kad neki drugi VPS nagazi mrezu ti to osjetis… Zato su jeftiniji od VPS-a koji nudi garantirani bandwidth…
Da to potpisujem u pravu si 100% , zato neka uzme sebi neki drugi server na kojem bandwidth nije shared i cao…Ali meni na primjer i takvi VPSovi sa shared bandwidthom odgovaraju za neke stvari gdje mi nije kljucni taj faktor , a negdje Ne i zato hvala Bogu ima danas ovih providera , pa svako moze sebi naci idealan server…A sa ovim TransIPovim VPSom sam bas par puta prebacivao neke fajlove na i sa drugih servera i nisam osjetio neko prigusenje , uvijek sam imao maximalnu brzinu Down i Up ali ipak ne osporavam tvoj odgovor gore za ono sto si napisao…