High bandwidth usage

Pozdrav društvo,

imam problem odnosno nisam siguran da li imam problem haha

Naime, pošto primam dosta posjetilaca na sajtove, dolazi do velikog zauzeća CPU na VPSu.

Tako da sam uzeo drugi VPS i na njega prebacio mysql server i baze. Tako da su sada wordpress sajtovi na jednom VPSu a MySQL server i baze na drugom VPSu. Povezao sam wordpress instalacije sa tim remote mysql serverom.

Međutim, nakon što sam podesio sve, primijetio sam veliku potrošnju bandwidtha, tj. mnogo veću nešto što je bila dok je sve bilo na jednom serveru.

trenutno je na ovom vpsu sa sajtovima potrošnja incoming bandwidtha 30-50 Mbit/s a na ovom vpsu sa mysql serverom potrošnja outcoming bandwidtha je isto tako 30-50Mbit/s što je i logično naravno jer su povezani.

Ono što mene brine je da li je ovo normalna potrošnja bandwidtha kada su serveri razdvojeni na dva VPSa, da li mogu uzrokovati probleme provajderu (već sam ih kontaktirao) … bojim se da sam nešto pogrešno podesio.

Eto nadam se da će se naći neko da me uputi na pravi put

<3

A koliko mjesečno prometa imaš odobreno unutar VPS plana u GB/TB?
To može jedino biti problem.
Ne nasjedaj na “unlimited” spiku, ništa na svijetu nije neograničeno.

1 Like

Pa sto nisi uspio optimizirat taj MYSQL server znaci?

biznisi koji moraju drzat MYSQL na jednom serveru a sve ostalo na drugom imaju strasne posjete i mlate abnormalne pare, tak da ja mislim da ipak nesto tu ne stima sa podesenjem servera.

A sto se tice bandwitha, pa normalno je i s vremenom ce to samo rast, svaki query, svaki upit i citanje bilo kakvo dolazi sa drugog servera i na jednom i na drugom ce se gomilat bandwith. Vjerujem da se tu radi o serverima do 2TB, pa pripazi, izracunaj koliko trosis i vidi dali si blizu 2TB, ako jesi moras naci drugo rjesenje jer ako ti se zakaci neki bot, mogao bi taj bandwoith krenut u nebo…

60 TB protoka imam :smiley: provajder kaže da sve ispod 150Mb/s nema problem … kod mene je 30-50Mb/s

U bogte, 60TB, pa kakav je to VPS, to neki skupi mora da je. Nego ajd napisi jel sad to sve skupa radi bolje. I na kakav VPS si smjestio taj MYSQL server, koliko je ukupno velika databasa i tako malo. Cisto da znademo ako slucajno naletimo na slicne probleme.