Host za woocommerce webshop

Pozdrav,

Zanima me koji host mi preporučujete za webshoop u woocommercu na koji 90% posjetitelja dolazi iz hrvatske te ce na shopu biti oko 7000 - 10 000 artikala. Te takođjer ce se koristiti e-mail (oko 200 mail racuna)?

Hvala

Rekao si sve i nisi rekao ništa.
Najbitnije je procijenjeno zauzeće diska. Daj procjenu pa ćemo vidjeti…
200 mail računa - to je već enterprise class.

30 gb bi bilo dosta.
20 charactera

30 EUR. Mjesecno. Fully managed.
Kombinacija od 200 mail racuna je svakako zanimljiva. 100Mb/mailbox?

Trenutno je na shared hostingu i zauzece je 60%, nisu svi mailovi da su koristeni, nezz jel ih ima 50 da se koriste normalno.
Msm moze i vise prostora ionako mislim da ima mogucnost da se poslije poveca prostor?

Koji preporucujes onda?

Of course :grinning:

Koji paket od svih odabrati?
To tvoji /radis tamo?

Imas kontakt formu, posalji upit i dobit ces preporuku i ponudu od nase prodaje.
Lp

1 Like

Nije bitna velicina prostora ovdje nego kvaliteta hostinga. Woo shop koji sam radio za suprugu je jedva radio na shared hostingu sa cca 300 artikala dok nisam podesio cache i ostale stvari. Posteno sam se namucio da uspijem da ne bude resource limit is reached.

Zato i pitam za preporuku nekog dobrog, posto su hrv posjetitelji na kraju i kupci zanima me dali hrv hostovi (pogotovo oni u hrv) bolji od stranih.
Na trenutnom shared hostu imam cloudflare i wp rocket, pa mislim da bi trebao neki bolji host. Meni osobno nije toliko prespor, ali mi kazu neki posjetitelji koji imaju vjv losiju vezu da im dugo ucitava.

Kako nije bitna veličina prostora? @zwer je naveo:

10k artikala neka svaki od njih ima 3 slike i to dobro optimizirane. Recimo 3x 100kb. Dolazimo do 3GB samo slika. Ako uzmemo u obzir da većina korisnika koji pune shopove ne optimiziraju slike, vjeruj mi 10k artikala zauzet će minimalno 10GB prostora. A još 200 funkcionalnih mailova? Neka su u startu prazni, za godinu dana ako se aktivno koriste (IMAP/SMTP) navući će svaki bar po 300MB. I koja je računica?

1 Like

Cloud M2 VPS paket