Hostgator shared high cpu usage

Na hostgatoru (shared) cpu usage mi je blizu one zelene crte high usage. trebam li se brinut?

Pozz Anja ,uglavnom ako se poseta penje trebas se polako brinuti!
Neće ti za shared host puno pomoći ni optimizacija plugina,cache-i tako to…Ne znam jedino kolika poseta je u pitanju…Ja sam imao problem već sa nekih 120 + online u real time ,par puta sam dobio restricted u cpa panelu i odlučio sam uzeti na drugom mestu VPS…Slobodno piši i na pm ,pokušaću pomoći !

nagrdi me gugl heheheh, posjeta mi je skočila skoro 10 puta iako se ništa na sajtu nije radilo pola godine, u pitanju je adult sajt sa embedovanim videima i pokojom slikom.
na istom shared hostingu je jos 6 sajtova sa nekih 30000-40000 dnevnih pregleda. problem je sto mi tih 6 sajtova donose trenutno duplo-troduplo više od ovog sto mu je posjeta naglo skočila pa me više strah zbog tih sajtova. na ovaj novi pored juicyads popundera i banera juče su ubačeni plugrush popunderi i to 5 po posjetiocu (max) rekoh malo da smanjim pregledane strane i možda čak i da smanjim posjetu jer mi ne donosi toliko novca. problem na ovom sajtu đe skočila posjeta 70-80 posto posjeta preko mobilnih brovsera. gugl sankcionise mobil redirekt pa ga više nemam i ne unovčavam dobro tu vrstu posjete. ne znam dobar način unuvčavanja mobil adult posjete, otkad su mobilne redirekcije sankcionisanje od gugla.

evo kako mi izgleda cpu na hostgatoru

Mogu samo da kažem da je to onda za shared host jako dobro,ako je tolika poseta u pitanju to je odličan izgled cpu metra…Ja šta god da sam radio na stranicama upadao je u žuto a par puta i u crveno.Biće da je shared host namenjen za 99% sajtova koji nabace najvise do par hiljada posetioca,čim ih je više njima se ne isplati :slight_smile:

koju liniju od ovih kad pređe bude problema? jel zelenu ili crvenu ili narandžastu?

šta činiti na mom mjestu? da ubacim mobil redirekt i ubijem posjetu sa gugla :smiley:
po mom iskustvu već za par sati mobil redirekt zna oboriti rank u guglu.

uh smor. sta trebam sad uzimat vps ili dedicated? pa onda učit o tome, uh smorčuga. koliko znanja treba za vps i da li se to isplati uzimati ili ići na dedicated server? meni ništa živo ne treba ni mejlovi ni nekih hiljadu vragova drugih, meni je potrebno samo vordpress da pisem tekstove ubacim koju sliku i embedujem video i to sve sa fri temama. dva tri plugina po sajtu yoast, cache i jos jedan wp insert ili quick adsens i to je sve sta mi treba. đe ću se ja sad zajebavat sa serverima i nekim stvarima, jaok i jes. kuku majko, da mi se vratit na blogger. blazeni blogger, blogger svetinja. ne mogu zbog adult sajtova.

oce li ko kupit ovaj sajt eno gore statistike?

još raste junik posjeta malo se smanjilo broj pregledanih stranica, zeru, ali evo opet preko tri pregledane stranice bez obzira na 6 popundera po posjetiocu. sad udjoh na sajt preko mobilnog i vidjeh da izbacuje popundere plugraševe i to neku aplikaciju koja se automatski instalira. divno. ako ubacim još koju reklamu biće ih milion.

nekad se odvališ od posla i naložiš, pa pišeš ko konj, pa daš sve od sebe da ugodiš posjetiocima, pa praviš kao dobre linkove da bi gugl bio srećan i dobiješ poslije mjesec dana 150 pregleda i za ključnu frazu ne se pomjerit sa 13 strane da si bogotac, onda gugl ti na najsmećarskiji sajt da toliko posjete da te bude stid svih onih što dođu kod tebe.
evo novog cpu usagea
ne gine prolazak kroz zeleno, al to je zeleno jel da? haha malo šale nije na odmet.