Hosting, cijena/broj domena

Pozdrav,

zanima me u kojem odnosu je cijena hostinga spram broj domena koje isti omogućava.
Ono što najčešće vidim je da osnovni paketi omogućavaju cca 1 domenu, i onda s većim paketima uz sve ostalo dolazi i veći broj domena.

Što da nekom treba samo da hosting podrži veći broj domena, a da su ostale veličine slične kao za osnovni paket.

Znači, dali bi host koji omogućava 100 domena umjesto 1 domene (sve ostalo da je isto)… bio u startu skuplji provajderu da omogući takav paket? …što bi logično rezultiralo većom cijenom paketa koji podržava 100 domena. Ili bi paket koji omogućava 100 domena bio skuplji jedino iz razloga što je provajder odlučio da će takav paket držati po skupljoj cijeni?

Ako tebi hosting stavi po racunu 1 gb virtual memory i recimo 20 procesa, onda ti to mozes potrosit ili na 1 domenu ili raspodjelit na njih vise da koriste te dodjeljene resurse ako kapiras.

nebitno ako pise 100 dodatnih domena kad je ogranicen cpu i ram usage po account (username-u)

To je jasno. Ali što sa slučajem kad si daleko od limita sa cpu i ram, a na paketu ti piše 1 domena?

Čisto pitam radi prijatelja koji bi radio nešto sa affilate i sad traži hosting. …i uzeo je neki skupi samo radi velikog broja domena što omogućava. I sad si ja gledam što će mu svi ti silni GB-ajti, ovi oni…kad realno znam da na par svojih stranica neće imati značajnu posjetu. Logično, treba mu jednostavan osnovni paket…koji podržava više domena.

Sad me zanima dali provajedera košta šta kad omogući više domena? Jer ako provajdera to ne košta, onda se sigurno može dogvoriti paket koji ispunjava tražene uvjete, a povoljan je…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey