.hr domene backorder i expiry

Htjeo sam da registrujem gradimo.hr domenu koju sam kasno juce skontao da istice, trebala je isteci nekad tokom jucerasnjeg dana ali nije. Nije ni sinoc u 2 noci ni jutros.

Maloprije pogledao i vidim da je neka firma KD Capital iz Bugarske (kojoj je vlasnik neki Hrvat isto ko i Antidra doo) uspjesno registrovala domenu putem shopcentar.hr stranice. Znaci bukvalmo u pola sata.

Zna li neko (@mitok mozda) ima li neki backorder servis za .hr domene ili ako nema kako znati pribliznije vrijeme kad se desava drop .hr domena?

Još nigdje nisam vidio da ima backorder za .hr domene.

1 Like

Malo sam kopao i mislim da je ovo definitivno backorder preko nekog apija ili vlastitog robota za registraciju.

Jer vidim da su ovo teskasi po prihodima ali i registraciji isteklih .hr domena. arz.hr, javno.hr, business.hr, pogodak.hr, gradimo.hr, predsjednica.hr, liderpress.hr, globus.com.hr i jos mali milion .hr domena pogotovu ovih drzavnih sto su istekle.

Vlasnik ovoga KD Capitala je izgleda bio ovaj Krunoslav sto drzi za nas na forumu poznati knownsrv.com, a sada ovaj Antidra DOO, ali nekako se tu uklapa i Maratela Mreze DOO jer su registrovani na istoj adresi i hvataju jake istekle domene na isti fazon.

Vjerujem da imaju neko privatno, custom rjesenje za backorder .hr i .com.hr domena.

Steta.

Kako god, negdje je potrebno upisati OIB za .hr domenu, tako da stranac ne može… Sad neki Droplist + API + OIB import tako nešto…

Da s obzirom da sam stranac treba mi neki Trustee Service kao sto Marcaria nudi. Tako da nista od te price.

Ne mozes njemu uzeti domenu. Lik koju domenu zacrta, bude je copio.

Sta sa tim? 20 karaktera

Na mobu sam bio te pogrešno sam shvatio tvoj post, mislio sam da tražiš listu uskoro obrisanih domena.

1 Like

Za sad još ne postoji backorder za .hr domene.

Brišu se rano ujutro… rekao bih negdje između 3 i 6 ujutro.

One najbolje domene odu istu sekundu čim budu brisane, dakle njih mogu samo botovi uloviti.

Onaj tko ima hosting kompaniju i ovlašteni je registar .hr domena, možda ima pristup nekakvom API-u od Carneta (centralni registar) kojeg onda koriste za brzu registraciju domena.

1 Like

Nisam nikad radio backorder za .hr

antidra doo … zanimljivo, mislim da je on nekad davno razvaljivao s piratskim cdima, ne firma nego lik. ak nisam nesto pomijesao