.hr domene

Kakvo je sada stanje od 1.7 i onih promjena? Znam da se moze kupiti bilo koja domena za miljon kuna i da to konacno ide elektronickim putem. Zanima me dali se i dalje moze besplatan registrirat kao prije i dali i dalje ide papirnatim putem tj da je sve isto kao prije?

je, i dalje udruge, obrti, zadruge, sportska društva etc… imaju besplatnu hr domenu i to ide preko pošte, papirnatim putem :slight_smile:

Evo da ne otvaram novi topic…

Trebao bi početi raditi web stranicu za jedan sportski savez ovaj tjedan i zanima me sto sve trebam napraviti kako bi dobio dozvolu za .hr domenu? Imate li nekakv prijedlog za hosting?

http://www.carnet.hr/dns/administracija/registracija_besplatne

Ako netko ima znanja, volje i vremena, bilo bi dobro napraviti tutorijal za početnike koji uvijek imaju ista pitanja u vezi registracije domene, bilo .hr bilo nešto drugo. :slight_smile:

[quote=“arthmael”]Evo da ne otvaram novi topic…

Trebao bi početi raditi web stranicu za jedan sportski savez ovaj tjedan i zanima me sto sve trebam napraviti kako bi dobio dozvolu za .hr domenu? Imate li nekakv prijedlog za hosting?[/quote]
Ako znaš raditi stranice, skužiti ćeš i postupak registracije .hr domena.

http://www.carnet.hr/dns/

Ugl. na njihovu adresu pošalješ obrazce i čekaš, ako se nije nešto promijenilo, nekih 1-2 tjedna. Pošalji odmah i obrazac za servere kako bi ubrzao postupak.

http://www.carnet.hr/dns/upute_za_korisnike/dokumenti

Uz obrazac obavezno moraš priložiti potvrdu o upisu u registar udruga (ili kako se već zove).

Ako je udruga neprofitna ima pravo na besplatni hosting na CARNet-ovom javnom računalu.

Hvala, na odgovorima…

Radi se o neprofitnoj udruzi koja je zapravo državna…
Jel to znači da se hosting u tom slučaju ne plaća?

odgovor je da


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja