.hr koje budu naplatne koštat će 400 kn + provizija i pdv

Dakle, određena je i cijena za .hr
Dio ostaje besplatan, a većina koja ne udovoljava uvjete prodavat će se za 400 kn godišnje (+ provizija registrara + pdv)

Buđet je spreman :wink:

Toliko o drasticno nizim cijenama od procurenih 700 kn… 400kn + provizija registra + PDV

Heh koji su to hrvatski lopovi, stvarno žalosno, samo da što više para zarade.

Firmama platit 400 do 700 kn godišnje nije problem ali privatnim korisnicima je

[quote=“IvanPeso”]Firmama platit 400 do 700 kn godišnje nije problem ali privatnim korisnicima je[/quote]Neka od cca 80.000 aktivnih hr domena (čini mi se da je tako neki broj u pitanju, nisam siguran) većina nevezanih uz naziv tvrtke, i neka ih samo četvrtina želi produžiti domenu pod novim uvjetima, to će biti 400*20.000 = osam milijuna dodatnih godišnjih prihoda CARNetu, još koji milijun će otić registrarima i najmanje dva milijuna državi u obliku pdv-a.

Ali neovisno o cijeni i nekim propustima, rad CARNeta u cjelini ipak smatram pozitivnim, pogotovo u usporedbi s drugim institucijama.

Da, ali govorim to da firmama i nekim organizacijama neće to biti problem, dok će to nama, blogerima i ljudima sa dušom bit problem platit.

Država ima veliki dio kolača u tome istina ali taj je tvoj proračun točan i kriv. Točan je pod uvjetom kada se nebi povećao broj registriranih domena, a sigurno će se broj registriranih domena eksponencijalno povećati kada se uvede komercijalna domena :slight_smile:

Inače, volim te! Sve ovako zanimljive vijesti staviš na ovaj forum! :slight_smile: Hvala

33 kn mjesecno ti je problem?

:roflmao:

[quote=“ivan.skugor”]33 kn mjesecno ti je problem?
:roflmao:[/quote]

Je! Srednjoškolac sam! :stuck_out_tongue:

Cijene se ne bi smjele formirati po srednjoskolcima i njihovim financijskim (ne)mogucnostima. :wink:

A ako ti je to preskupo, uvijek mozes naci neku, ako nista drugo, besplatnu!

Za studente i srednjoškolce postoje .com.hr po bagatelnim cijenama.

[quote=“ivan.skugor”]Cijene se ne bi smjele formirati po srednjoskolcima i njihovim financijskim (ne)mogucnostima. :wink:
[/quote]

Ova zadnja riječ ti je dobra! Opisuje situaciju! :stuck_out_tongue:

Ako sam dobro razumio i dalje ostaje pravilo da fizičke osobe neće moći čak ni kupiti domenu. Ostaje pravo firmama prvokupa. Ispravite me ako griješim, inače se spremam na veću kupovinu.

Moram izraziti svoje mišljenje…

Kompletan koncept da samo tvrtke imaju pravo zakupiti .hr domenu je ne samo nepravedan i debilan nego moguće i neustavan.

Cijene .hr domena su daleko izvan prosjeka cijene ostalih ccTLD-ova svijeta. CARNet oduvijek vode idioti školovani na fakultetima bez mnogo iskustva u privatnom sektoru. Ja stojim iza ovih riječi. Mi smo jedini konji na cijelom svijetu koji su u 2010. godini kupovali domene i mijenjali podatke o DNS-u tako što smo slali fizičku poštu. Ja jednostavno ne mogu izraziti svoju frustraciju time što se iz moje plače izdvajaju novci za plače tih ljudi koji sjede tamo. Ne mogu.

[quote=“IvanPeso”]Inače, volim te! Sve ovako zanimljive vijesti staviš na ovaj forum! :slight_smile: Hvala[/quote]LOL. Znao sam da rep.hr ima obožavatelje, ali nisam znao da su na ovoj razini zaslijepljenosti :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:
Ako ćemo iskreno, stavim radi promocije sitea, doduše pazim da ne pretjeram pa stavljam kad mislim da ima smisla, tj. kad je neka kvalitetna vijest.

[quote=“IvanPeso”]Da, ali govorim to da firmama i nekim organizacijama neće to biti problem, dok će to nama, blogerima i ljudima sa dušom bit problem platit.[/quote]Za one koji tek planiraju kupovati domene, mislim da ova odluka nije nepravedna. Nepravedan je preokret za one koji imaju domene a nabavili su ih misleći da će one biti besplatne.

Nije problem u samom iznosu nego u tome što je to još jedan državni iznos više koji se plaća, a za koji se zapravo ne dobiva ništa.

Također je za rep.hr apsurdno to što je izbor imena tvrtke bio u potpunosti podređen dobivanju domene rep.hr jer je ocijenjena kao dobra (tvrtka se zbog toga zove Računalni i ekonomski poslovi - REP jer trgovački sud ne dopušta samo REP ili REP.HR) a sad ispada da će se morat plaćat* domena zato jer nije identična nazivu tvrtke. A prvo ti ne daju da tvrtku nazoveš kako si htio, a sad bi ti i domenu zakomplicirali ili naplatili. A sve to da bi se potaknulo poduzetništvo. O studentima i drugima koji su iz entuzijazma radili nekomercijalne i kvalitetne projekte a sad će morat plaćat za njihove domene da i ne govorimo.


*ako CARNetova revizija prizna da se REP koristi kao akronim, možda se u konkretnom slučaju ipak neće morat plaćat

A to ti je uvijek tako…nekima odgovara a neki kukaju…sinergija buraz :slight_smile:

Fizičke osobe će imati pravo na 1 naplatnu .hr domenu, ali pod određenim uvjetima:
(ne mogu registrirani zaštićeni tehnički pojmovi, zemljopisna imena i generički pojmovi.)

http://www.carnet.hr/dns/administracija/registracija_naplatne

Ovo je LOL svih vremena, znači fizička osoba mora platiti da bi registriala nešto tipa dsfw42.hr a stolice.hr je zabranjeno - a kažu da nema ograničenja :roflmao:

Hvala lijepo, i tako u 1/4 New Yorka ima više internet pismenih nego u cijeloj hrvatskoj, radije tamo ciljam sa tržištem.

[quote=“Ibiza”]Ovo je LOL svih vremena, znači fizička osoba mora platiti da bi registriala nešto tipa dsfw42.hr a stolice.hr je zabranjeno - a kažu da nema ograničenja :roflmao:

Hvala lijepo, i tako u 1/4 New Yorka ima više internet pismenih nego u cijeloj hrvatskoj, radije tamo ciljam sa tržištem.[/quote]

Potpisujem :confused: katastrofa, taman sam mislio jednog klijenta razveseliti kad ono :confused:

[quote=“w00t”]Moram izraziti svoje mišljenje…

Kompletan koncept da samo tvrtke imaju pravo zakupiti .hr domenu je ne samo nepravedan i debilan nego moguće i neustavan.

[/quote]

pozdrav svima,

prema saznanjima koje imamo stvar je sljedeća:

tvrtke će uz osnovnu .hr domenu koja se registrira preko Carneta moći registrirati i 9 dodatnih domena koje se naplačuju.

A obrti i fizicke osobe imati će mogućnost registracije jedne dodatne domene koje se naplačuje.

Netko je pitao što je sa obnovom domena, cijena obnove će biti ista i u tom sam siguran da će biti kod svih registrara tako da tu nemate brige.
(osim ako Carnet promjeni cijenu a to mislim da neće).

pozdrav, Sasa R.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja