html5 app cache i web storage il nesto trece?

Pozdrav svima,

Imam kreiranu igru za mobitel na webu i sad moram tu igru napraviti kao aplikaciju za android razmisljo sam posto je igra na webu povuc je kao iframe u aplikaciju i onda kada se ude u nju zapamti na mobitelu njezine slike css js jer zelio bi da se moze igrat kao offline pokuso sam sa html5 manifest ali nije mi htjelo …

Jel ima ko ideju kako to napraviti :smiley:

Hmm nisam to nikada radio, ali sumnjam da se takvo nesto moze napraviti, barem ne bez nekih ‘hakova’ tipa da redirektas host tog iframea na local storage mobitela ili tako nesto.

Poslao si mi i PM pa da ti ovdje odgvorim. To nije moguce napraviti. Ako zelis igru kao app na smartphoneu koja je dostupna i offline onda moras iz te igre napraviti i nativnu aplikaciju koju ce korisnici instalirati na svoj mobilni telefon. Drugacije ne ide, barem koliko ja znam.

Eh jel ima neki tutorial kako kreirat tu nativnu i kako se sprema ?

https://www.google.hr/search?q=android+game+development

Naučiti Javu, i udri po proizvodnji Android igrica.

Ja bi rađe to napravio u css html i js i nekako na mobitel stavio nego sad ic javu ucit

Pa onda stavi nekako na mobitel. :slight_smile:

Bez muke nema nauke, e pa tako i bez Jave nema igre na mobilnom.

var _0xc00b=["scaleMode","stage","SHOW_ALL","StageScaleMode","refresh","scale","bg","assets/bg.png","image","load","cloud1","assets/cloud1.png"];

Dal postoji koji način da preko css-a povlačim ove 2 slike :smiley:

@tony @creatifcode @apazinjan

Gle rado bih se potrudio i pomogao, ali ne zelim iz dva razloga.

Prvi i glavni je sto ta igra niti nije tvoja, a kradju ne volim podrzavati.
Drugi je sto neznas niti osnove a vec si se uhvatio portanja aplikacija na android, tako to ne ide. Naravno da cemo pomoci tu na forumu kada negdje zapne, ali ovkva pitanja su besmislena jer neces ista nauciti iz njih (posto nemas osnove).

Znam da,

Al ovaj js je toliko kompliciran

Js je kompliciran a išao bi dalje? Ne možeš naučiti sve za par dana. Preko trnja do zvijezda.

Napravi si plan što ćeš i kada učiti i drži se plana. Za par mjeseci ćeš moći čitati stručne članke i radove s razumijevanjem i samim time ćeš moći proširivati svoje znanje dalje. Na silu ne vrijedi.

Kad sam malo na php malo na js i sad to treba kombinirat

Ovaj js jos je bio dekodiran pa sam ga moro dekodirat i komplicirano izgleda

http://knjige.kombib.rs/JavaScript_24_casovna_obuka_DVD.html

Ovu knjigu sam si nabavio sta mislite jel uredu to za ucenje?

Tko te tjera na sve to odjednom? Uzmi jedan po jedan, rasporedi si vrijeme i život i drži se plana ako već toliko voliš programiranje i za pola godine-godinu ćeš si biti zahvalan i bit ćeš svjestan koliko je to bolja metoda nego da si nastavio fušariti kao do sada.

Sad sam se prisjetio svojih dana kad sam tek usao u svijet weba i interneta opcenito, fušario sam na sve strane radio sam html, css, javu i php odjednom i komplicirao sam si zivot samo tako jer sam htio sve napraviti preko noci no nije islo (nisam bas toliko inteligentan :wink:

Znam da sam se uhvatio jednom joomle a nisam znao ni html :wink: lol

Sada nakon par godina iskustva i dosta godina na ledima znam jako puno i jako puno programskih jezika koje sam bio krenuo uciti jedan po jedan ali u vremenskom razmaku kako se nebi opet zapetljao i to me dovelo da sada imam hrpu posla da neznam gdje mi je glava nekada, dosta neprospavanih noci samo zato sto treba rokove postivati etc.

Uci polako i s razumjevanjem i budi uporan ali samo ako volis to raditi drugacije neces uspjeti nikako. Trebat ce ti par godina ali vjerovatno ce ti se nakraju isplatiti evo meni se isplatilo :wink:

Sretno trebat ce ti.

Imam ja volje za to al ja sam po cjele dana u školi koja nema veze sa netom i kad dodem doma ostane mi malo vremena mozda ak bi imo dneno za ucit 2 sata maximum i to sam puno reko :smiley:

Nisi jos ni skolu zavrsio cemu zurba

Sto prije krenem bolje cu znat :smiley:

Točno. Ali nije dovoljno u životu krenuti. Treba krenuti i pravim putem :wink: Slušaj savjete!