Httpcontext - kako izvući POST data

Pozdrav,

zafrkava me jedna totalna glupost da me sram pitati kak to ne znam, ali eto nedostatak iskustva sa ASP-om :slight_smile:

Dakle igram se sa ASP web formama i AJAX-om. Ukratko - slažem jednu ajax funkcionalnost, ali ne koristim MVC i ne želim koristiti one ASP.NET ajax controle glomazne što idu uz web forme nego korstim HTTP handlere. Sve 5 sve štima, veći dio svega mi radi. Ali imam taj problem da sam serijalizirao json objekt na client sideu i HTTP POST-om uredno poslao(neka forma za kreirati novog usera koja se šalje ajaxom pa onda podaci o useru idu u JSON objektu), i sada ga ne znam na HTTP handleru izvuć iz Httpcontext objekta, iz GETa uredno izvlačim podatke, i s tim nemam problema, ovo eto nemam pojma kako da napravim,
pa pliz help ljudi i hvala unaprijed! :wink:

context.Request.Form[“ImeInputa”]…
Inače poprilično loše ti je ovo, razumijem da netko ne želi raditi s web formama i to uvelike podržavam, ali izbjegavanje MVC-a ipak ne mogu shvatiti…

Hvala ti. To sam i radio, na kraju je bilo dobro, neg sam imao grešku javascriptu kad sam serijalizirao u JSON pa je slao nullove jednostavno, a ja mislio da krivo čupam iz POSTa :).

Slažem se sa tobom u potpunosti! MVC je zakon. Ja sam se do sad bavio WinFormsima i PHPom. Nedavno sam počeo raditi sa ASP-om, a WebFormsi mi se nimalo ne sviđaju (iako bih ih koristio možda za neke intranet aplikacije jer se da jako brzo neš konkretno dobit), dok mi je MVC genijalan.

Ovo nije bio moj izbor, ja bih uvijek prije odabrao MVC, iskreno bilo je riječ o zadačiću kod testiranja za novi posao. Uvjetovano je bilo da se stvar riješi Ajaxom ali da se ne koriste one kontrole microsoftove za ajax koje su po meni isto koma, pa sam to http handlerom riješio.

Hvala još jednom!