Ide li vam na jaje google PR i sve vezano za njega?

Google pageRank, koliko god bio besmislen, i dalje ocito drzi prilican buzz na netu među wmasterima koji ne kopcaju da nema nikakve veze s rankingom vec poduzi period.

Daklem, jesam to samo ja ili ima jos netko kome se jezi dlaka na jajetu kad vidi pitanja tipa; kako poboljsat PR, daLI CU IZGUBIT pr, PR this, PR that… ??

Meni isto idu na tuki šprehe oko PR-a. Svrstao bih to u sferu internetskog nadriliječništva:)

Svakako se slažem s tobom. PR nema veze sa pozicijom na googlu i sajt sa većim PR ne doprinosi snazi drugog sajta na googlu.

Najviše doprinose linkovi sa sajtova koji su dobro rangirani za pojam za koji se i sam želim rangirat, s tim da taj sajt nema puno izlaznih linkova jer onda ta vrijednost opada.

I meni ide na jaja što je prvo pitanje kod razmjene ‘a koliki ti je PR’? Isto je kod prodaje, nije bitna posjeta i zarada, bitan je PR.
Ovi webmaster klinci ne bi kupili ni net.hr za 100kn da mu je pr1, rekli bi da to nevalja ništa.

Nisam neki ekspert ali bogami ja puno cesce na vrhu SERP-ova vidim stranice s visokim PR-om nego one s niskim. Naravno ima izuzetaka ali oni samo potvrdjuju pravilo.

Kako Google kaze:

“Pages that we believe are important pages receive a higher PageRank and are more likely to appear at the top of the search results.”

U prevodu, visok PR ti ne moze garantirati nista jer je hrpa drugih faktora u igri, ali da je potpuno beskoristan, I THINK NOT.

S ovim se slažem.

Ježi mi se jaje na spomen PR-a.

@Ace_ Ima ranking faktora sa puno vecim correlation faktorom. Na primjer, obicni LDA za kojeg se donedavno smatralo da mozda ni nije ranking faktor ima veci correlation sa SERPom od TBPR-a.

Meni nedostaje opcija: “Dajem PR za još veće jaje” :frowning:

Imam forum sa tri posta PR je 3 i 18000 članova koji su se registrirali samo da ostave svoj spam link u member listi tako da ima 18k odlaznih linkova. Toliko o famoznom Page Ranku.
Pametnome dosta da se ne zabrinjava oko PR-a.

[quote=“d00m”]Imam forum sa tri posta PR je 3 i 18000 članova koji su se registrirali samo da ostave svoj spam link u member listi tako da ima 18k odlaznih linkova. Toliko o famoznom Page Ranku.
Pametnome dosta da se ne zabrinjava oko PR-a.[/quote]

Volim ovako jake argumente :zub:

Evo potaknut upravo ovom raspravom, sada sam obrisao sve članove i njihove linkove. Ostavio sam samo svojih 10 :slight_smile: pa ćemo vidjeti hoće li PR skočiti. Domena je PR4 a forum u poddirektoriju je PR3. Po svemu sudeći nakon brisanja 18k linkova PR bi trebao porasti.

Izvjestim vas o promjenama.

[quote=“d00m”]Evo potaknut upravo ovom raspravom, sada sam obrisao sve članove i njihove linkove. Ostavio sam samo svojih 10 :slight_smile: pa ćemo vidjeti hoće li PR skočiti. Domena je PR4 a forum u poddirektoriju je PR3. Po svemu sudeći nakon brisanja 18k linkova PR bi trebao porasti.

Izvjestim vas o promjenama.[/quote]

Pa naravno da neće porasti PR. Kao prvo, zato što odlazni linkovi nemaju veze sa tvojim PR-om, a drugo zato što je pitanje hoće li i kada više Google updajtati PR. :slight_smile:

Ma google je sam rekao da mu PR ide na jaja:

Jedino što vjerujem googlu je ček koji dođe. Sve ostalo primam s dozom velike rezerve.

Slažem se da PR nije vrijedan tolike pažnje koja mu se pridaje.
I samim anketama o PR se pridaje važnost PR-u tako da se dobio kontra efekt. :slight_smile:

Čekaj samo malo. :ljuger:
Vodile su se rasprave na temu da će tvoj PR biti veći ukoliko se ne rasipaš sa linkovima, čemu onda nofollow i ostale googleove idiotarije i zašto katalozi linkova i direktoriji u “pravilu nemaju” veliki PR.

[quote=""]Čekaj samo malo.
Vodile su se rasprave na temu da će tvoj PR biti veći ukoliko se ne rasipaš sa linkovima, čemu onda nofollow i ostale googleove idiotarije i zašto katalozi linkova i direktoriji u “pravilu nemaju” veliki PR. [/quote]

Tu se radi o cirkulaciji PR po unutarnjim linkovima tvojih stranica.

U principu PR nema veze sa rangiranjem ali PR od home page ima veze sa crawl budgetom od domene (u glavnom veci PR, veci crawl budget). Jedino se trebas zabrinuti ako ti home page najednom skoci sa nekog PR na n/a… mogla bi biti neka kazna. PR unutarnjih stranica - ko bi ga znao, taj se mijenja svakako bez veze…

mene zanima dali cu dobiti pr jer nisam postavljao npr domena.com vec

domena.com/tube.php

jeli se to isto racunu ili ne ?

[quote=“bosnier”]mene zanima dali cu dobiti pr jer nisam postavljao npr domena.com vec

domena.com/tube.php

jeli se to isto racunu ili ne ?[/quote]

Ide mi na jaje ovo pitanje. :smiley: Šalu na stranu, PR je vezan uz URL, ne domenu.

Vršim ekstenzivne eksperimente već oko 3 mj, javit ću kad završe nekako (ofc, apdejtom PR-a + nesto vremena, al s obzirom da ga nema vec neko vrijeme, jeziga, nacekat cu se).
Ugl, ovdje vidim nagađanja i pitanja. Jel netko nesto eksuli izeksperimentirao?

Ono sto ja vidim first hand je da kad se zaletis u top 10, s PR2 nemos preskocit ove PR3-4-5, ako je topic isti.

Pa sad, buduci da je SEO najpozerska pizdarija na webu, i nesto kao “in mjesto za gosn’a Klajna” i sem za osnovne pojmove nikad nisam vidio na vise od 10 mjesta isto da pise o necem, cekam da dovrsim eksperiment :slight_smile:

jaja na mjestu zasad.

Sve one koje boli jaje za PR su malo fulali profesiju…
Uglavnom bolilo bi vas jaje da vam sad google makne pr 5 pa vam stavi n/a, drugim rijecima vas site s potencijalom da zaradi 1000 - 5000$ je pao u kategoriju da zaradi 0$ na godinu. Sama vriejdnost vaseg sitea nije pala za 5x nego je nestala i uopce ne postoji…
Dobro ako imate alexu ispod 100 000 onda mozda ipak site vrijedi ensto…

Uglavnom PR je bitan i ostat ce bitan. Nemas PR nemas dobar rejting…

nerazumijem odgovor ?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja