Ideja za shutterstock

Pozdrav svima,

gledam cijene članarine na shutterstocku i jednostavno mi je preskupo, 1.500,00kn/mj. Ali s druge strane nudi 25 fotki svaki dan što daje 25*30=750 fotki mjesečno što je vrlo povoljno s obzirom da se radi o vrhunskim fotkama.

Eh sad, kad bi se našlo 3-4 (ili više) članova da im isto tako trebaju neke fotke mogli bi se dogovoriti i zajedno otvoriti račun i podjelit članarinu i fotke, oko 2kn za fotku ispadne…

Ako ima zainteresiranih neka napišu što misle o ovome, meni se čini skroz ok :zhuja:

Pozdrav.

Ja sam za ali potreba za fotkama bi bila ne toliko koliko kada bi nas bilo 3-4.
Kada bi nas se skupilo desetak, opet svako dobije po 75 fotki mjesečno što je meni iskreno i više nego trebam barem dvaput.

Ali ideja stoji. Šteta što se nitko drugi nije javio:smije:

slažem se te pretplate su daleko bolje od plačanja po fotki, gle uvjek moš to na klijenta svalit ispadne oko 30kn po fotki ak ideš pojedinačno bez obzira koji koristio, doduše neke se stvari znaju naći i free. On ti je preskup imaš i jeftinijih, a svi oni imaju iste fotke uglavnom neke su male razlike, al bez obzira koji je ziher buš našo dobre fotke za koji se god odlućiš.

Međutim, to što vas više plaća pretplatu ne znači da svi imate licencna prava na te fotografije, već ih smije koristiti u svojim uratcima samo i jedino onaj koji je registriran. Morali biste osnovati jednu pravnu osobu i ta pravna osoba bi morala biti izvođač svih onih radova ili dijelova radova u kojima se koriste fotografije licencirane pod računom na Shutterstocku te osobe. Zadruga je ovdje dobro rješenje, ali morali biste onda sve poslove u kojima koristite te fotke voditi na ime i račun te zadruge. Fora da zadruga “iznajmljuje” dalje vama kao pojedincima te fotke ne funkcionira, jer s tom pretplatom sasvim sigurno ne dobivate pravo daljnje distribucije, već samo krajnjeg korištenja.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja