ie8 i nasa slova

bok, problem je sljedeci:
citam tj pretrazujem podatke u bazi i u firefoxu kad napisem “čakovec” ili bilo kaj s nasim slovima lijepo daje rezultat, a u IE8 neće:varenizec

ovak sam podesila u html-u

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html" charset="utf-8" />

a u php-u:
header (‘Content-type: text/html; charset=utf-8’);

jel ti i u bazi encoding na UTF-8? kako si odabrao encoding u editoru?

odabraLA:)
u notepadu++ sam postavila na utf-8 without bom.
a sad za bazu postavim u queriju to nekak?koristim postgresql

a u queriju to mogu nekak dodat?

evo upisala sam ovo ak je to ok:

pg_query("SET NAMES 'UTF8'");

i nista:neznam:

ma mislim da nije do toga jer ne bi firefox normalno trazio

anha eno ga NA, ispisala sam sa echo kaj mi ispise dok prihvati ovo sa tipkovnice i kada upisem “Čakovec” ,dohvatim u php sa GET-om baci van črčkariju. znaci GET zeza

pogledaj si urlecode/urldecode
znači php.net/urldecode

ako koga zanima problem riješih tako da sam umjesto metode GET za prenosenje parametara prek URLa koristila metodu POST…i sve radi.nikakvi enkodinzi i sl.samo stavila POST.
sad zbog cega IEu vise pase post za nasa slova nemam pojma,ako ko zna nek napise odgovor jerbo me zanima.
POZZ

al nekak mi se cini da je ovo najbitniji dio zbog ceg to radi:

http.setRequestHeader("Content-type", "application/x-www-form-urlencoded");

ak se nekom da da objasni neda mi se guglat:D


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja