Igre za PC - što igrati?

Ljudi, trebam savjet.

Imam Core2Duo (8500 na 3,17 GHz), 4 GB DDR2 i dijeljenu grafiku. Računalo nije bilo namijenjeno igrama, no stvari su se nešto promijenile - prodajem ga, a kupca zanima mogu li se na njemu igrati sljedeći naslovi:

  • LOTR: Shadow of Mordor
  • Batman Arkham Knight
  • Batman Dark Knight
  • Assassin’s Creed

Igre nisam igrao godinama i nemam pojma o gore navedenima. Može li mi netko upućeniji dati info?

LOTR ne mozes, treba ti directx11 graficka, kao i za vecinu novijih igara, primjerice novi wolfenstein, far cry 4 itd. I ne samo to, bilo kakva grafika na ploci nije ti dovoljna za bilo koju od ovih navedenih igri.

1 Like

Nula bodova. Al s druge strane, potrosi te novce na bolji komp i odigraj te igre. LOTR i betmeni su ludilo :slight_smile:

1 Like

E, hvala! :smile:

leffe >> ne stignem igrati - to je za nekog dečka kojeg zanima kanta koju prodajem. Izgleda da će morati uložiti novce negdje drugdje. :slight_smile:

Pocni igrati League of Legends
Igra je besplatna, a nije ni loša jo!

Ja sam isto poceo od dosade

Ako imas zivaca pocni Dota 2, od kako sam poceo to ne igram nista drugo, zaraza ziva. :slight_smile:

DotA nije za svakoga :stuck_out_tongue: Ja igram već 10 godina! S tim DotA2 od kako je VALVE počeo da je radi, prije toga DotA prije nego je IceFrog počeo da radi na njoj. DotA više nije samo igra, već SPORT! U Kini ljudima je DotA posao. Mi obično kasnimo za svima po 10-20 godina, i eSport neće još dugo zaživjeti kod nas. Dovoljno je reći kolika je nagrada za TI4 DotA2 iznosila… Samo $10,930,698.

Znam ja dobro sta je dota. :wink:

Dota2 ima jaki istoriju, ali ne može League of Legends igri prismrdijet :smile:
Zadnje svjetsko prvenstvo koje je bilo u Koreji, stadion je bio prepovljen ljudima (80 000)

A usput čak se i prenosilo na Njemačkim televizijskim kanalima tipa ARD, ZDF, što znači da ima VELIKI dohvat nad igračima, i dnevna statistika izračunata (ne znam koliko je stara 1-2 god):

A i evo zadnji trailer igrice:


Za one koji se žele registrovati, bilo bi kul da to uradite preko moga referal linka:
http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4e63b3ba24b98966730977

Lol koje proedjenje. Relano gledano LoL moze da igra svako dok Dotu bas i ne.

Recimo u LoL ako si najveci noob opet ne mozes da utices mnogo na igru posto cak i da te ubiju ne znam ti koliko puta ne mozes da ih feedujes toliko, dok u doti jedan los igrac moze da sjebe sve.

Da ne spominjem da su u doti otkljucani svi heroji, grafika je godinama ispred LOL, potrebno je mnogo razmisljanja i planiranja, svaka smrt nosi ozbiljne posledice sto po pojedinca tako i po tim. Ovde se gubi zlato dok u LOL-u nema toga.

Osim toga dota je priznata kao sport, zadnje prvenstvo je imalo blizu 10 miliona $ nagradni fond, samo u zadnjem mesecu je zabelezila preko 4 miliona novih igraca, svaki dan skoro imamo update i poboljsanja.

Inace ja sam prvo bio LoL igrac skoro godinu dana pre nego sam presao na Dota 2, u pocetku mi je prelaz bio tezak zbog razlike i tezine ali se isplatilo i vise uzivam sada (iako se 5x vise nerviram).

Jedina mana kod Dote je sto su igraci na LOL-u mnogo opusteniji posto ono i da imaju nooba u timu jebe im se kad tesko da moze da ih zajebe ako su ostali dobri, dok ovde ima da ti spomenu sve i jednog sveca ako si noob. :smile:

Sad znam ja da obicno ovi sto igraju LOL tvrde da je on bolji itd ali realno sem toga sto je dosta laksi za igranje nema bas neku prednost (grafika, balans, strategija, itemi sve u prednosti dote).

1 Like

Moja preporuka je Team Fortress 2, ja ga igram skoro više od godin udana i ne mogu se rastati, svaki dan po 3-4 sata xD

Svako svog konja hvali, ali to u vezi LoLa griješiš mnogo, naravno da ti njubovi mogu usrati pobjedu, balance je sređen, dovoljna je jedna greška da izgubiš gejm, i ja sam igrao Dota 2 dugo vremena, ali jarane nemože LoLu prismrdijet, jesi igrao od zadnjeg preseason patcha? Nova grafika, novi itemi, hrpa heroja a i veliki balance ima, jača džungla, svašta nešto ima, možda te nije išlo u LoLu, pa si zato prešao na Dotu2, i naravno da ti jedan obični noob može usrati čitav match, nije kao prije 2 godine, kad se nafidaš, letiš, ubijaš sviju, i samo push radiš, sada jarane, oni koji znaju igrati, i sa lošijim herojom te ubiju, više nema zlata kod aždaje, već dobivaš bafove, 5 ubistva nad aždajom, dobiješ ultra buff, koji se povećava, tako važi isto i za barona… Dosta se toga promijenulo, ti misliš uletiš sa jakim herojom bez razmišljanja i planiranja, i pobjediš cijeli game? xD A osim toga, LoL je isto priznat u esportu, i znatno je više dogurao u esportu nego Dota2, mislim kad Njemačka, Austrijska i Švicarska televizija prenosi svjetsko prvenstvo, gdje bude do 40 miliona online gledaoca, 80 000 gledaoca u stadionu… Ne znam brate, budi up 2 date :wink:

100 sati igre :smiley:

Slab si, pazi mene :stuck_out_tongue:
You’ve spent about 4.562 hours on League of Legends which means 190 days of your life.