Ima klikova nema zarade

Jutros sam imao nekoliko klikova sa više websajtova (klikovi nisu dolazili samo sa jednog sajta) i CTR je 9%. Sad, da to samo tako ignoriram ili? Napominjem da mi je prosječni CTR oko 0.60%

AdWords ili AdSense?
Ne mogu nikako povezati naslov teme sa postom .

[quote=“poros”]AdWords ili AdSense?
Ne mogu nikako povezati naslov teme sa postom .[/quote]

Adsense je u pitanju :wink:
Sorry sto sam to izostavio

[quote=“eldžo”]Adsense je u pitanju :wink:
Sorry sto sam to izostavio[/quote]
O adSenseu i je tema.
Zbunilo me što si imao “klikove sa više websajtova (klikovi nisu dolazili samo sa jednog sajta)”, pretpostavljam da se radi o klikovima na više stranica na kojima si postavio adsense kod i na kojima nisi imao nikakvu zaradu.

Ne, ne bi se trebao posebno brinut ako se to cesto ne dešava. Ako si si sam klikao (vjerojatno zato i nema zarade) nemoj to više raditi.

[quote=“poros”]O adSenseu i je tema.
Zbunilo me što si imao “klikove sa više websajtova (klikovi nisu dolazili samo sa jednog sajta)”, pretpostavljam da se radi o klikovima na više stranica na kojima si postavio adsense kod i na kojima nisi imao nikakvu zaradu.

Ne, ne bi se trebao posebno brinut ako se to cesto ne dešava. Ako si si sam klikao (vjerojatno zato i nema zarade) nemoj to više raditi.[/quote]

Pa da imam više websajtova na kojima je adsense i klikovi nisu dolazili samo sa jednog, bilo je po par klikova sa svakog više nego inače i evo CTR se polako spušta… Sad je već oko 6%. :slight_smile:

I nisam si klikao, znam da nema koristi od toga jer ako kliknem recimo sa 10 različitih mjesta u gradu (internet kafe, friend, radno mjesto, školski komp… itd) to je 1 $ max. a gdje je onda onih 99$ da bi me isplatili? Davno sam ja skontao da bez rada nema zarade :wink:

Hvala na savjetu :slight_smile: izgleda da će sve biti uredu kao što kažeš, ja sam već bio pomislio da bi mogla da uslijedi neka opomena ali uredu je sve. Već sam provjeravao mail, nema nista u vezi Adsensea. Jeste da nemam razloga za zabrinutost ali sabotaže nekad uspiju… nažalost :frowning:

Takve anomalije se lako dogode kad je ukupan broj posjeta mali. Inače, kažu da Google sve one koji probiju CTR od 7% stavlja pod pojačani nadzor.

5% je vrhunski CTR, a sa 3 % treba biti superzadovoljan.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja