Imam blog za koji piše da nije kvalificiran za Adsense

Pozdrav ljudi. Isplatio sam 100 eura sa ad sensa i dobio 79. Moja banka je uzela 2 a neka posrednička valjda 18… čitao sam na forumima da su i drugi imali taj problem… Jel neko u pronašao banku koja ne naplaćuje 18 eura provizije na isplatu sa ad sensa. KOliko sam po forumimaoni naplate 18 eura bez obzira na iznos isplate meni je ovo prva pa ne znam. U tom slučaju rješenje je odgoditi plaćanje na bar 6 mjeseci … kako vi isplaćujete?

trebaš izabrati stranu banku koja ima filijale širom evrope tako da te njihove filijale preuzimaju ulogu posredničke banke i uglavnom ne naplaćuju te provizije … dakle, ako iz iz bih … unicredit, sparkasse, raiffeisen … uglavnom banke iza koje stoji grupacija evropska

recimo, kada uzmeš iz banke papir sa instrukcijama za primanje novca iz inostranstva … na papiru bi trebalo da piše i intermediary bank … u slučaju sparkasse banke ta intermediary banka je sparkasse banka iz njemačke ili austrije, ne sjećam se

ove domaće zaboravi, one sve rade sa posredničkim bankama

Pozdrav drustvo

Da ne otvaram novu temu.

Ovako imam problem sa jednim sajtom koji sam kupio kod jednog clana foruma i na kom su bili adsense oglasi. E sada ja sam taj sajt prebacio kod mene i aplicirao za adsense evo vec nekoliko puta i Google konstantno odbija sajt za adsense iz razloga sto je sajt na nepodrzanom jeziku. Iako je sve u regularnom stanju, lang =HR,.

Da li je neko imao slicno iskustvo u sta mi je ciniti.

Hvala unapred

ima li stranica na engleskom ili na ćirilici?

Nema, sve je latinica pisana i sve hrvatski jezik.

Stvarno nisam pametan sta moze biti

Da se ubacim i pokušam nekako pomoći. Dakle, ja sam kolegi prodao svoj site, i nakon prelaska vlasništva on više ne može da dobije odobrenje za AdSense.

Ja sam site pokrenuo na HTML template, uradio jedan manji php kalkulator i aplicirao za AdSense. Dobio sam odbijenicu “malo sadržaja”. Naknadno sam dodao još teksta, i site je odobren za AdSense. Nakon godinu dana skužim da nema AdSense klikova, ali ni impresija. Odem u dashboard i vidim upozorenje. Jezik koji se koristi nije podržan za AdSense. Pisao sam o tome već Kršenje pravila kako rijesiti ovaj problem na stranici

Sredio sam to tako što sam u HTML stavio “hr” umjesto “ba” koji je bio. Od tada se oglasi uredno pokazuju. Kolega kada je kupio site, i koliko god aplicirao njemu odbijaju radi jezika?? Nije mi jasno, kao ni njemu.

Najgore od svega, site nema mnogo posjeta, ali je ROI jako dobar. Mogao ga je i otplatiti koliko čega da pokrene AdSense na njemu. Site je pisan na HR jeziku, ali je ciljana publika BiH. Dobra stvar je niche, koji je zanimljiv i van granica BiH, pa se zna dogoditi da je CPC između 0,5-1€ što je jako dobro.

Imam dojam (kako se review radi ručno-uživo) da je neki tupan dobio zadatak i da ne kuži problematiku. Dali je moguće da radi ciljane publike, i pokojeg “univerzalnog” pojma, čovjek označi site kao “ba” iako u kodu stoji preciziran “hr” jezik? Pod “univerzalni” pojam mislim na neke KW koje sam namjerno stavio u tekst da hvatam RS, FBiH pa i susjedne države HR i SRB??

Pozdrav,

kako da uključim vignette na adsense odnosno one oglase preko cijelog ekrana koje u zadnje vrijeme google ads izbacuje na svim portalima. Ja nemam tu ponudjenu opciju ili je bar ne vidim.

idi na oglasi - pregled i trebalo bi da imaš opciju to jest, da ti se prikaže horrizontali tab preko cele stranice (piše automatski oglasi ) sa strane imaš olovku klik na nju potom klik na “foramti oglasi” u padajućem menijju imaš opciju vinjeta štikliraš to i na “save” to jest primjeni na sajt (web lokaciju)

Uspio… bili su isključeni iako sam imao automatske. Hvala.

1 Like

Cpc ili cpm ???

22222e

CPC iz D, AU, BE, NE…

prije korone ili sada ?

E samo još jedno pitanje što se tiče ovih vignetta. KAd meni prikaže oglas ja ga zatvorim… da li to google broli kao klik. plašim se da me opet ne suspenduju zbog klikova n vlastite oglase. N telefono koristim ad bloker… jel ima neka fora za desktop…

kada klikneš na X u gornjem desnom uglu kada ti se prikažu na desktop vignette oglasi onda se ne boje kao klikovi, naravno ako klikneš na link od oglasa računa se kao klik .

Što se tiče adblokera za desktop mislim da sad svi browseri imaju te opcije za blokiraje prikazivanja reklama potrazi u google chrome webstore ako koristiš chrome

Pozdrav ljudi… Koliku vam proviziju uzima banka kada dižete lovu sa Ad sense. Meni je na prvoj isplati Komercijalna banka uzela 18 od 100 eura. Sad treba da dignem 500 eura i plašim se te njihove provizije jer mi ni u jednoj banci ne mogu reći kolika je provizija koju naplaćuje posrednička banka. Na većini foruma sam pročlitao da ljudi koriste Šparkase bank ali mi ni tamo nisu mogli reći koliku će proviziju naplatiti njihov banka iz Beča. Pisao sam i toj njihovoj banci u Beču ali nema odgovora :smiley:
Dakle nemam pojma jel naplaćuju procenat ili neku fiksnu naknadu uzimaju… Ukoliko mi ova moja uzme 18 % prestaću se baviti ovim…

Intesa san paolo ti je najbolje ne uzimaju nikad vise od 10e na iznos od 1000e

To je fiksni iznos bez obzira na visinu isplate ? 10Eura po transakciji? U kojoj ste zemlji ja sam u BIH.

Najbolja je raiff uzme cca 6e fixno na kolko god e

Nije tacno. RF isto na iznes od 1000e uzme proviziju 10e.

Varira nekad 5-10e a nekad 5-15e kako kad.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey