Imas ideju za koju mislis da je dobra, kome se obratiti?

Prvo: OVO NIJE VEZANO ZA INTERNET POSAO. :slight_smile:

Da li vam se nekada desilo da imate neku ideju kako poboljsati nesto ili mislite da se to moze napraviti bolje ali niste znali kome se obratiti? Kome se obratiti u tom slucaju? Proizvodjacu proizvoda ciji vec postojeci proizvod mislite da mozete unaprijediti ili nekom patentnom zavodu?

Evo jednog primjera:
Ove godine sam imao neke gradjevinske radove kod kuce, krecenje, mjenjanje stolarije pa sam pomagao momku koji je krecio. Radili smo neke radove sa onom trakom za krecenje koja je naravno bijela. Kazem mu kako bi bilo pametno da ima traka koja na sebi vec ima mjere a da je samoljepljiva tako da ne moras gubiti vrijeme na mjerenje. Kaze on da to nije jos vidio ali da bi bilo dobro da ima.

Naravno, sad vidim da to vec postoji

ali mozda nije jos sve izmisljeno ili unapredjeno.

Za ovo ti mogu odmah reći iz osobnog iskustva jer stara mi se bavi zaštitom patenata u HR i svijetu i imamo nekoliko svojih izvornih patenata tako da se možeš slobodno orjentirati po ovome.

1.Naravno svi imamo ideje :slight_smile: najbitnije je realizacija… Posljednji moj primjer bio je što sam razmišljao mjesecima da napravim igru država-grad selo i pričao sam o tome mjesecima i zaštita toga bi me koštala 0 kn preko stare i ja zbog svoje ljenosti nisam to odradio! Tako da ako imaš ideju djeluj nikad neznaš kolko je dobra možda se čini tebi glupa dok na tržištu ima svoje mjesto.
2. Razvij sam neki prototip nešto i zaštiti.
3. Nejavljaj se proizvođaču pogotovo jer oni će to napraviti malo razraditi ideju ako se već toga nisu sjetili a za tebe neće biti ni mrvica… Moći ćeš samo pisati po forumu da si se ti toga sjetio…

To oko zaštite je smješna stvar i ko prvi “njegovo”

Slovenci su zaštitili SLAVONSKI KULEN i niz AJVAR (makedonski izvorni proizvod) i hrpa takvih “gluposti i primjera”

1 Like